Roadtrippen door Amerika: in voor-en tegenspoed

Roadtrippen door Amerika: in voor-en tegenspoed

Oh, wie droomt er niet van: roadtrippen door Amerika. Ben je een type voor de zon, dan doe je California aan. Pak direct San Francisco mee, fiets over de Golden Gate bridge, is die ook van je bucketlist af. Als je er dan toch bent, bezoek je meteen Alcatraz. Zo’n gevang op een eiland, daar kun je niet omheen. Wat een geschiedenis ligt daar en je houdt wel van wat crime.
Om de boel allemaal te laten bezinken, pak je een huurauto en rijdt je richting Los Angeles. Dat moeten jullie ook gewoon zien. Zoveel verhalen die de ronde doen, mensen vinden het vreselijk of houden ervan. Jullie willen het zelf zien! Ook Las Vegas blijft intrigeren en wat dacht je van New York en Washington? Wat een keuze! So much to do and so little time. Gelukkig was de planning snel rond en hadden jullie ook nog wat aan de tips voor roadtrippen langs de West Coast.

Planning is voorpret

Het belangrijkste was jullie ESTA-aanvraag. Zonder dat document kom je de States niet eens in. De goedkoopste vliegtickets waren zo gevonden. Er waren legio aanbiedingen. Jullie vlogen naar San Francisco, hadden een fantastische tijd op jullie roadtrip door California en vielen van de ene verbazing in de andere in Los Angeles. Van the city of angels vlogen jullie naar Chicago. Eigenlijk stonden er maar 3 dagen op de planning in the windy city, maar het was zo fijn, jullie boekten jullie tickets om. Was allemaal no problem.
De dag voor de vlucht van Chicago naar New York liggen jullie in jullie comfortabele hotelkamer lekker na te praten over de reis. Bovendien is het nog niet afgelopen: de tweede helft komt nog, New York, een gokje wagen in Atlantic City en natuurlijk naar Washington.
Je probeer relaxt naar bed te gaan, maar het valt niet mee. Jullie droomreis, hij is zo heerlijk en morgen naar the big apple. Jullie zijn zo benieuwd, de zenuwen gieren door je lijf. Goed, welterusten.

Start spreading the news, of toch niet?

Je staat op en kan het wel uitgillen als je de backpack en koffers in de hoek van de slaapkamer ziet staan. Alles zit weer ingepakt, jullie zijn er klaar voor. Met de zenuwen in je keel stappen jullie in de taxi naar het vliegveld. Aangekomen op het vliegveld loopt alles voorspoedig en in een mum van tijd gaan jullie even lekker zitten. Koffie erbij, laatste blik op Chicago. Oh wat fijn allemaal.
Terwijl je in gedachten verzonken bent, stoot je partner je aan. Luister eens, hoor ik het nu goed? En ja hoor, daar schalt het door de luchthaven: jullie vluchtnummer. Je kijkt op het bord en ziet het laatste waar je aan dacht: vlucht vertraagd. Je hoofd schiet meteen in paniekmodus. Ok, rustig blijven. Hoeveel vertraging? Na 10 minuten die voelen als 2 uur blijkt de vlucht 5 uur vertraagd te zijn. 5 uur! Je kan wel gillen! Daar gaat jullie planning aan de andere kant van de States. Je voelt je ineens onzettend zwaar en je kan wel huilen. Alles zo goed gepland en nu dit.
Hoewel? Je had al eens gelezen over organisaties die compensatie bieden als je een aansluitende vlucht mist. Hoe heette het nu? Ja, AirHelp was de naam!
Nu je leest dat je recht hebt op compensatie, voel je je lichter worden. Jullie reis gaat morgen verder, je krijgt geld terug via AirHelp, dan maar het beste ervan maken. Duik een gezellige bar in en proost op jullie reis!

Comments are closed.