Spaartips voor een reis naar Amerika

Spaartips voor een reis naar Amerika

Je hebt een droom, en dat is een reis te maken door Amerika. Dit wil je al heel lang, maar op een dag besluit je er werk van te maken. Na gezwijmeld te hebben bij de prachtige locaties die dit veelzijdige land te bieden heeft, komt er dan toch echt het moment dat je over moet gaan op praktische zaken. Waar moet je zoal rekening mee houden als je gaat reizen in Amerika? Dat is een hele waslijst. Vliegtickets, auto huren, reisverzekering afsluiten, noem maar op. Het kan dat wanneer je lijstje zich almaar uitdijt, je het gevoel krijgt dat de kosten je ver boven het hoofd groeien. Maar wees niet bevreesd, en geef de moed niet op; iedereen die ooit de oversteek over de Atlantische Oceaan heeft gewaagd zag zichzelf voor dit ‘probleem’ gesteld. De oplossing is eenvoudig, je moet op systematische wijze geld opzijzetten, ofwel sparen. Hieronder zetten wij voor jou op een rij hoe je dat het best kunt doen.

Systematisch

Allereerst, sparen is een kwestie van volhouden. Jij hebt een doel, en er is weinig wat daarvoor moet wijken. Houd die gedachte altijd vast. Dat motiveert je om het vastgestelde bedrag opzij te zetten en dat te blijven doen. Natuurlijk kunnen er onverwachte zaken op je pad komen, maar als jij blijft volhouden dat je een x-aantal euro’s apart moet zetten, zal dat naarmate de tijd vordert steeds makkelijker gaan. Hoe groter het bedrag wordt, hoe vanzelfsprekender het wordt dat je maandelijks een geldbedrag inhoudt op je normale uitgaven. Zorg wel dat het maandelijkse spaarbedrag realistisch is.

Besparen waarop?

Er zijn talloze manieren om te besparen. Allereerst stel je vast wat je nodig hebt om een normaal leven te leiden, om vervolgens (een gedeelte) van het bedrag dat je daarop overhoudt op automatisch sparen te zetten. Is dit eenmaal gedaan, dan hoef je hier zelf niet meer over te tobben! Het kan echter dat je het geld dat je apart kan zetten niet toereikend vindt, en daarom overweeg je in de kosten van je levensonderhoud te snijden.

Controleer vaste lasten

Dat kan door je lopende rekeningen eens na te gaan. Is je energieleverancier wel zo voordelig, zijn er misschien goedkopere energieleveranciers voorhanden? Hetzelfde geldt voor de verzekeringen die je hebt afgesloten. Ga eens goed na of je je niet hebt ‘oververzekerd’; bedenk dat bijna de helft van de Nederlanders eigenlijk te goed is verzekerd en daardoor meer betaalt dan noodzakelijk. Nog een feitje: jaarlijks je premies betalen blijkt het voordeligst te zijn. Je dagelijkse kosten, die je direct in je portemonnee voelt, kunnen echter ook een overtollige uitgavenpost zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor boodschappen. Bedenk dan hoe je voor meerdere dagen kunt koken, of kijk eens rond bij de goedkoopste supermarkten bij jou in de buurt. Waarschijnlijk valt er op maandbasis best wat te besparen!

Comments are closed.