Tips tegen verveling bij een lange vliegreis

Tips tegen verveling bij een lange vliegreis

Een reis naar Amerika gaat hand in hand samen met een lange vliegreis. De gemiddelde vliegtijd bedraagt tussen de 8 en 12 uur vliegen. Dat is natuurlijk een hele zit en het kan natuurlijk best zijn dat je na 4 uur vliegen er al helemaal zat van bent. Daarom hebben wij wat tips voor je op een rijtje gezet om deze lange tocht te doorstaan.

In Flight Media Systemen

Gelukkig zijn tegenwoordig op zulke lange vluchten in flight media systemen. Hierop staat veel films, series, muziek en spelletjes waar je gebruik van kan maken. Er zit dan een beeldscherm in de stoel voor je en zo kan je je eigen keuze maken met het bekijken van een leuke film of serie. Zelf vind ik dit altijd wel heel fijn. Meestal zijn het hele nieuwe films die je nog niet hebt gezien. Ik kijk zelf meestal een film waar ik thuis niet zo snel voor zou kiezen. Als je wilt kan je namelijk toch 3 of 4 films bekijken.

Gooi je Tablet of Laptop vol met je eigen films of series

Wanneer je thuis bijvoorbeeld al begonnen bent met een serie, is dit natuurlijk de ideale manier om je serie achter elkaar door te kijken zonder je schuldig te voelen. Zet alles op je tablet of laptop en je kan ongestoord kijken. Zorg er natuurlijk wel voor dat je batterij vol zit! Want, tenzij je business class vliegt, je kan je batterijen niet opladen! Dit geldt natuurlijk ook voor je ebooks.

Investeer in een goede koptelefoon

Wat ik zelf heel erg fijn vind, zijn de koptelefoons die een noise cancelling functie hebben. Wanneer je deze op je hoofd zet vervaagt al het geluid om je heen. Zelf heb ik de Bose Quiet Comfort 25 en deze bevalt mij erg goed. Je hoort dus geen gebrom van de vliegtuig motoren of je snurkende buurman. Ook wanneer je vliegen vervelend vind is dit een aanrader! Je bent je minder bewust van dat je in een vliegtuig zit en je kan heerlijk met goed geluid naar je muziek luisteren.

Doe geen horloge om en leg je telefoon weg

Wanneer je op een lange vlucht zit kan je beter je horloge af doen en weg stoppen. Het helpt namelijk helemaal niks om elke 5 minuten te kijken hoe lang je nog moet. In het begin deed ik dat wel en dan duurt de vlucht alleen maar langer! Geniet gewoon van het mooie uitzicht en je lievelings boek dan gaat de tijd veel sneller!

Investeer in een goede plek

Zelf vond ik dit altijd onzin. Een stoel is een stoel en hij brengt je naar dezelfde bestemming. Dat is natuurlijk ook waar, maar afgelopen jaar hebben wij gekozen voor een Economy Comfort plekken. Je betaalt wel iets meer maar je hebt veel meer been ruimte en je zit in een apart gedeelte van het vliegtuig. Dit is heel rustig en wanneer je comfortabeler zit is het ook minder erg om zo lang te zitten.

Laat de vlucht gewoon over je heen komen en gebruik eventueel je tijd om je in te lezen over je bestemming. Het hoort er nou eenmaal bij en wanneer je boven Amerika vliegt kun je alvast gaan genieten van de prachtige landschappen. Dit is ook al heel wat waard. Geniet van je vlucht! 

 
Opzoek naar goedkope vliegtickets? Kijk dan deze pagina waar je goedkope tickets kunt boeken!

Comments are closed.