Top 5 bezienswaardigheden Arizona

Arizona is geliefd onder Europese toeristen om te bezoeken vanwege het prettige klimaat. Al kan het er in de zomer soms wel erg warm worden. De temperaturen in Arizona kunnen dan oplopen tot boven de 50 graden en dan is buiten zijn niet echt prettig meer. De bewoners van deze staat beperken hun bezigheden dan tot de vroege ochtend en late avond als de temperaturen weer wat aangenamer worden. Arizona heeft een aantal bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn.

De Colorado River en Grand Canyon

Bezoek je Arizona dan is het eigenlijk wel een must om de bekendste en belangrijkste toeristische attractie van de staat te bezoeken, namelijk de Grand Canyon, waar de Colorado River met woest geweld doorheen stroomt. Op het internet wemelt het van de foto’s van deze mooie plek in Arizona, maar dit met eigen ogen zien zal alles overtreffen. Een bezoek aan de Grand Canyon overtreft alle foto’s en zal een onuitwisbare indruk achterlaten. De rotsformaties werden gevormd in de afgelopen eeuwen door de Colorado River, het water sleet de stenen uit en maakte de Canyon tot wat die nu is. Je kunt de Grand Canyon zowel aan de noord- als aan de zuidkant bezoeken, voor de mooiste uitzichtpunten. De lichtval is het mooist in de late namiddag, dus als je mooie foto’s wilt maken is dit het beste moment voor en bezoek aan de Grand Canyon. De zuidelijke kant, de “South Rim” is veel populairder bij toeristen dan de “North Rim”, hier is het dus een stuk rustiger, er zijn wel minder faciliteiten. Zodra er sneeuw valt aan de noordzijde van de Canyon wordt de weg afgesloten en kun je er dus als toerist niet meer komen tot de winter voorbij is.

Havasupai Reservaat

Het westen van Amerika was voor de kolonisatie de plaats waar bekende Indianenstammen woonden zoals de Navajo. Er zijn in Arizona nog diverse Indianenreservaten te vinden. Het Havasupai Reservaat in de buurt van de Grand Canyon is er daar één van. Hier komen niet veel toeristen en dat is een bewuste keuze, het reservaat is dan ook niet gemakkelijk bereikbaar. Degenen die het willen bezoeken moeten er moeite voor doen. Je kunt er alleen komen door een meerdaagse trektocht te voet, uiteraard onder leiding van een ervaren gids. Onderweg kampeer je in de Grand Canyon. Door deze kleinschalige manier van toeristenbezoek wordt het toerisme hier bewust beperkt. Degenen die de trektocht ondernemen worden beloond met schitterende natuur met als hoogtepunt de Havasu Falls, een diepblauwe waterval.

Saguaro National Park

Saguaro National Park is een park in de buurt van de bekende stad Tucson. Het park bestaat uit een oostelijk en een westelijk deel. Het park is genoemd naar de Saguaros, enorme cactussen die wel vijftien meter hoog kunnen worden en sommigen zijn al meer dan tweehonderd jaar oud. Maar niet alleen de cactussen zijn de moeite van een bezoek aan het park waard. Het Saguro National Park heeft een rijke flora en fauna. Je vindt er zwarte beren, coyotes, lynxen, vossen en poema’s zijn de vaste bewoners van dit park. Het zijn echter van nature schuwe dieren die vooral ’s nachts jagen. Dus of je ze kunt spotten tijdens een bezoek blijft afwachten. Als je een bezoek brengt aan het Saguaro National Park dan ligt het Arizona-Sonora Desert Museum op de route, een mooie gelegenheid voor een gecombineerd bezoek.

Monument Valley

arizona Bezienswaardigheden Monument valley
Dit park wordt beheerd door Navajo indianen, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Je ziet hier prachtige rotsformaties en uit rood woestijnzand opgestoven zandsculpturen. Je kunt er zelf een tocht maken met een auto, de wegen zijn weliswaar onverhard maar ook met een gewone auto goed te breiden. Maak je liever een begeleide tocht dan is dit eveneens mogelijk, dit kan zowel te paard als met een jeep.