Top 5 bezienswaardigheden Texas

Texas is de tweede staat van de VS, zowel qua landoppervlak als inwoneraantal. In Texas wonen circa 22 miljoen mensen, de meesten in en nabij de grootste steden van de staat, de hoofdstad Austin, Houston en Dallas.kaart van texas In Houston vind je het overbekende NASA Space Center, van hieruit worden alle activiteiten die de VS in e ruimte ontplooit gecoördineerd. Alle lanceringen van de legendarische Space Shuttle werden vanuit Houston begeleid, alsmede de beroemde maanvluchten van de Apollo raketten.
Alles over Texas

Hill Country en South by South West Festival

Muziekliefhebbers van over de hele wereld komen samen in en rond de hoofdstad van Texas voor het jaarlijkse South by South West festival, een beroemd muziekfestival dat in Austin wordt gehouden. Austin staat sowieso al bekend als een walhalla van podia voor iedereen die graag muziek maakt of er naar luistert. Juist in de tijd dat het festival wordt georganiseerd staan de tuinen van Hill Country in bloei. Als je toch in de stad bent voor het festival, bezoek dan ook Hill Country om de prachtige bloemenzee te bewonderen.

Route 66

route 66De bekendste autoroute van Amerika, vaak bezongen in liedjes en genoemd in films. De route werd al in 1985 opgeheven maar spreekt nog steeds tot de verbeelding. Je kunt nog altijd delen van deze legendarische route rijden. De 4000 kilometer lange weg liep oorspronkelijk van oost naar west door de VS en doorkruiste diverse staten waaronder ook Texas.

Dallas

Dallas is één van de bekendste steden van Texas. Deze herinnert niet alleen aan de gelijknamige TV-serie uit de jaren 80, maar vooral ook aan de moord op president John F. Kennedy in 1963. Een aantal bezienswaardigheden in Dallas herinnert aan deze tragische gebeurtenis. Zo is er het Kennedy Assassination Museum, gevestigd op de zesde verdieping van de Texas School Book Depository. Vanuit hier werden door de Lee Harvey Oswald, de moordenaar van Kennedy, de fatale schoten gelost die een einde maakten aan zijn leven. Volgens veel Amerikanen stierf hiermee ook de onschuld van het land. Je kunt ook de plaats bezoeken waar het wereldberoemde filmpje werd gemaakt van de moord. In het museum zijn de laatste seconden, het moment waarop Kennedy werd neergeschoten, overigens niet te zien. Maar desondanks is een bezoek aan het museum zeer indrukwekkend.

Big Bend National Park

A view of the Chisos Mountains in big Bend National Park.
A view of the Chisos Mountains in big Bend National Park.

Zoals veel staten in de VS heeft ook Texas meerdere nationale parken. Eén van de bekendste daarvan is Big Bend National Park. Als je houdt van grillige rotsen, diepe indrukwekkende canyons , kortom natuur in zijn extreemste vorm, dan moet je dit park zeker bezoeken. Het klimaat is niet voor watjes, maar je wordt beloond met een prachtige diversiteit aan fauna en flora. Het park dankt zijn naam aan de scherpe bocht van 99 graden die de bekende rivier Rio Grande hier maakt. deze rivier mondt uiteindelijk uit in de Golf van Mexico. Het park beslaat een deel van de grensstreek tussen de VS en Texas. In het plaatsje Laredo vind je twee bruggen waarmee je de rivier oversteekt naar buurland Mexico. De Mexicaanse invloeden zijn hier dan ook heel goed merkbaar. Tex Mex is een begrip in de VS, zowel de Tex Mex keuken, een mengeling van taco’s en steaks, als de Tex Mex muziek, typisch Amerikaanse countrymuziek met begeleiding van de accordeon, zijn hier zeer populair.
Lees hier meer over Big Bend National Park