Wat is het Biosphere 2 onderzoekscentrum in Arizona?

Biosphere 2 is een grote onderzoeksfaciliteit in Oracle, Arizona, die in 1991 werd geopend. Het is ontworpen als een afgesloten ecosystemen waarin wetenschappers verschillende milieus kunnen bestuderen, zoals een regenwoud, een woestijn en een oceaan. De faciliteit is ongeveer 3,14 hectare groot en bestaat uit zeven verschillende biomes (milieus), waaronder een regenwoud, een woestijn, een oceaan en een grasland. Biosphere 2 is ook uitgerust met moderne technologie zoals sensorische systemen en computermodellen om de gezondheid van het ecosysteem te monitoren.

Het eerste experiment in Biosphere 2 was een bemanningsmissie in 1991, waarbij acht mensen gedurende twee jaar in de faciliteit woonden. Hoewel het experiment succesvol was in termen van wetenschappelijke ontdekkingen, waren er ook problemen met de levensvoorwaarden binnen de biosphère, zoals een tekort aan zuurstof en problemen met de landbouw.

Sindsdien is Biosphere 2 gebruikt voor verschillende onderzoeksprojecten, waaronder het bestuderen van klimaatverandering, biodiversiteit en duurzame landbouwtechnieken. Het is ook opengesteld voor het publiek als een educatief centrum, waar bezoekers kunnen leren over de wetenschap achter het ecosysteem en hoe we kunnen werken aan een duurzame toekomst.