Yosemite mijn eerste liefde!

IMG_9817
Yosemite Valley

Yosemite National Park heeft een speciaal plekje in mijn hart. Het was het allereerste Nationale Park wat ik bezocht toen ik in 2004 voor het eerst naar Amerika ging. Ik vond (vind) het zo mooi! Die vallei (wauw!!), de granieten rotsen en al die prachtige vergezichten.
Ook dit jaar was Yosemite als eerste aan de beurt bij onze reis door West-Amerika. Het was net zo mooi als altijd. Alleen dit keer hadden we een camping geboekt bij de west ingang van het park (de keren daarvoor sliepen we in Groveland en namen we de noord-west ingang) en hadden we weer een hele andere entrance van het park. Ook mooi, maar het had niet dezelfde charme als de noord-west ingang. Dus bij deze wil je een mooie ingang naar Yosemite, neem de noord-west ingang!

IMG_9822
Donkere wolken bij Tunnel View

Maargoed genoeg over de ingangen van Yosemite. Dit jaar hadden we minder geluk met het weer. We begonnen met zon, maar eindigden met donkere dikke onweerswolken. Doordat de onweer boven de vallei bleef hangen zat onze trip naar Glacier Point er niet in.  De volgende dag hebben we de prachtige Tioga Pas gereden. Dit vind ik persoonlijk de mooiste route die door Yosemite gaat. Wanneer je highway 120 volgt vanuit de vallei kom je langs bossen (keep your eyes open for wildlife!), granieten rotsformaties, meren, meadows en de op de achtergrond de hoge bergen van de Sierra Nevada.

IMG_9859
Tioga Pass

Lijkt het jou ook wel wat een een bezoek te brengen aan Yosmite? Vergeet dan vooral niet om onze informatie pagina over Yosemite te lezen! Zo mis je geen enkel mooi plekje en ga je goed voorbereid op pad!

Klik hier voor de informatie pagina: Yosemite National Park