Pacific Crest Trail (PCT) – Wandelroute

Eén van de 3 bekendste wandelroutes in Amerika is de PCT trail (Pacific Crest Trail), de De PCT is een lange afstand wandelroute voor wandelaars en paarden.

Image: http://www.pcta.org/discover-the-trail/
Image: http://www.pcta.org/discover-the-trail/

Hij loopt gedeeltelijk langs/over de hoogste bergen van de Sierra Nevada en de Cascade Range. Tijdens wandeltocht wandel je ook door de woestijn en de bossen. De temperatuur verschillen zijn van 50+ graden in de woestijn tot -10 in de bergen (periode afhankelijk natuurlijk). Het pad begint bij de Mexicaanse Grens bij het dorp Campo, Californië. De PCT loopt vanaf daar naar het noorden richting de Canadese grens. Wanneer je de PCT loopt loop je door diverse nationale bossen (25) en loop je door diverse Nationale Parken (6) waaronder Kings Canyon, Yosemite National Park, Lassen Volcanic National Park, Crater Lake National Park, Mount Rainier National Park, North Cascades National Park.

De PCT trail is opgericht in 1932, toendertijd nog een National Scenic Trail en pas voltooid in 1993. De PCT moet alles symboliseren waar van te houden valt en wat beschermd moet worden in het westen van Amerika (Bergen, natuur, wildlife, etc). Het pad wordt nu volledig door vrijwillers onderhouden.

Wil jij de PCT wandelen?

Wil je de PCT bewandelen? Let dan op dat je diverse Permits moet aanvragen. Deze Permits zijn nodig voor toegang tot de nationale bossen, zodat je hier kan overnachten en om door de Nationale Parken te wandelen. Het grootste gedeelte van de PCT is permit vrij. Hiernaast is een goede conditie echt een vereiste, je loopt al gauw enkele tientallen kilometers per dag in de bergen. Leer hiernaast enkele backcountry-skills, omdat je of alleen bent of in een groep, je echt jezelf in veel gevallen moet redden. Hiernaast is het noodzakelijk om je op een goede manier te bevoorraden, dit kan door pakketten te sturen naar aangewezen winkeltjes langs de PCT, zodat je schone kleren, eten weer over geld kan beschikken.
Hiernaast zijn er naast de permits ook richtlijnen voor fotografie en film.

Enkele feiten van de PCT trail

  • De route is 4265 kilometer lang (afstand varieert per jaar ivm route omleggingen, officiële PCT site zegt 4268km);
  • Hoogteverschil is rond de 4000 meter.
  • Hoogste gedeelte wandelroute = Forester Pass.
  • 6 nationale parken
  • 25 nationale bossen
  • 3 verschillende staten
  • Laagste punt is bij de Columbia River

Bekende verfilming / boeken

Ja, ik wil het boek Wild ook lezen

Op youtube en vimeo staan diverse leuke beelden van de PCT trail;

 

Kaart van de PCT – Pacific Crest Trail

kaart pct 2015

 

Hoogteverloop PCT wandelroute

De hoogtes van de PCT trail in fts (1000 feet is ongeveer 300 meter)

PCT-hoogte
bron: pctplanner.com

 

 

Meer weten over de PCT trail?

Wil je meer weten over de Pacific Crest Trail? Bezoek dan ook de onderstaande websites.

  • http://www.pcta.org/  – Officiële website PCT met veel tips!
  • http://www.backpacker.com/trips/long-trails/pacific-crest-trail/
  • http://www.pctplanner.com/

 

Boeken en films

 

Wil je meer wandelen?

 

Populariteit PCT route onder vrouwen

In de Verenigde Staten zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Dit zijn geen korte afstanden die je in een dag loopt, maar lange afstand trajecten die het land van oost naar west of van zuid naar noord doorkruisen. Als je zo’n route wilt lopen moet je er rekening mee houden dat je soms wel een jaar of langer onderweg bent. De Pacific Crest Trail (PCT) is zo’n route. De PCT start aan de grens met Mexico en voert je langs de Amerikaanse westkust naar het noorden. Het eindpunt van de route ligt bij de grens met Canada. Deze route is vooral populair onder vrouwen omdat het een relatief gemakkelijke route is om te lopen.

De PCT loop je niet zomaar even!

Houd rekening met een gedegen voorbereiding. Ook al is de PCT een goed uitgezette route die veilig is om te lopen, het blijven ruim 4000 kilometers die je moet afleggen. Bereid je dus goed voor, denk goed na over je uitrusting en plan de route goed. Zoek van tevoren uit waar je wilt overnachten. Houd er rekening mee dat je je plannen onderweg moet bijstellen als gevolg van bij voorbeeld weersomstandigheden of omleidingen in het parcours.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *