Waarom een gepolariseerde zonnebril in Amerika zo handig is!

Waarom een gepolariseerde zonnebril in Amerika zo handig is!

Zodra de zon begint te schijnen pak ik mijn zonnebril. Ik vind het altijd prettig om met het minste zonnestraaltje al mijn ogen te beschermen tegen het felle licht. Zonnebrillen draag ik daarom ook het hele jaar door. Het is daarom voor mij ook heel belangrijk om een kwalitatief goede zonnebril te hebben. Het liefst zelfs een waarbij je eigenlijk niet merkt dat je een bril op hebt.

Nou moet ik ook zeggen dat ik best wel kritisch ben. De kleur moet goed zijn, hij moet er leuk uitzien, maar bovenal moet het kwaliteit van het glas goed zijn. Want wat is er irritanter dan brillenglazen die maar niet schoon willen worden!
Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat de zonnebril gepolariseerd is.

Gepolariseerd? Wat is dat eigenlijk?

Wanneer je zonnebril gepolariseerd is worden je ogen beschermt tegen schitteringen, zoals je dat wel ziet bij water, sneeuw of glas. Het is vooral super handig tijdens autorijden, sporten of op het water. Je wordt minder snel geblindeerd en je ogen worden tegen het felle licht beschermd. Ideaal dus!
Wanneer je op vakantie bent naar Amerika, zal dat vaak in de zomer zijn, de zon schijnt ontzettend veel en het is dan ideaal om met een gepolariseerde zonnebril te rijden en te wandelen. De kleuren zijn helderder en de waas is weg, soms moet je wel goed kijken, want op je fotocamera ziet het uitzicht er toch soms net iets anders uit. Omdat je met een gepolariseerde zonnebril dus “meer of beter” ziet schaf ik dus alleen nog maar een zonnebril aan die voldoet aan mijn eisen.

Omdat ik Zonnebrillen dus verslind ben ik opzoek gegaan naar een nieuwe die mij dit zomerseizoen weer kan beschermen tegen de felle zon.
Mijn keuze dit jaar is gevallen op de:


Dit zegt Oakley zelf over de bril:
‘A creative collaboration from the world of skateboarding, this design inspired by influential athletes is shaped with a classic keyhole bridge and the curves of rounded lens orbitals, and we engineered it with the convenience of an interior kick-up feature that lets you clip it to your shirt. We gave O Matter™ frame material the visual texture of woodgrain, bringing the artisan look of fine craftsmanship to the performance of Prizm™ Daily lenses that enhance details and make colors more vivid’

Oakley heeft de Prizm-technologie ontwikkeld om in extreem lichte omstandigheden, zoals in de sneeuw, buitengewoon goed diepte en contrasten weer te geven. De lens filtert verschillende kleuren licht, waardoor je onder verschillende omstandigheden goed zicht hebt. De lens is bovendien gepolariseerd. Dit betekent dat de lens hinderlijke weerkaatsing van licht, op water of sneeuw, volledig filtert. Ideaal dus voor een vakantie in Amerika waar het landschap erg divers is!

De zonnebril

Het frame:

Het frame van de bril is heel erg licht! Dit is heel fijn. Je merkt nauwelijks dat je een bril op hebt. Ook omdat het frama zo licht is, blijft hij goed op je neus zitten en glijdt hij niet er van af. Niets vervelender dan een bril die niet blijft zitten! Kortom, ideaal voor wandelingen en sportieve activiteiten tijdens onze trip in Amerika. 

De glazen:

De kleur kan het beste omschrijven worden als bruin/grijs. In het begin moest ik hier wel heel erg aan wennen. Ik hou namelijk zelf altijd van een bruine lens. Maar na een tijdje raak je al snel gewend aan de kleur. Omdat de lezen gepolariseerd zijn, lijkt alles wel heel erg helder. Dit is fijn, want het lijkt op deze manier nooit te donker.
Het enige nadeel is dat de lenzen niet van glas zijn. Hierdoor is het altijd lastiger om de bril goed schoon te houden. Je moet de lenzen echt met schoonmaakmiddel speciaal voor brillen schoonmaken als je al het vuil eraf wilt krijgen. Anders veeg je het vuil alleen maar uit.

Verpakking:

Echt een minpunt vind ik dat met deze best prijzige bril geen normaal brillendoosje komt. De bril zit alleen in een zakje die je tevens kan gebruiken als schoonmaakdoekje. De bril is hierdoor wel minder beschermt en moet je de bril dus heel voorzichtig op bergen.

Oordeel

Kortom, een super fijne bril voor in de auto doordat de glazen gepolariseerd zijn. We zouden niet zonder kunnen! Het lichte frame en glazen, maken het ideaal voor ons Avontuur in Amerika.

Wij zijn enthousiast over deze leuke zonnebril! Wil je deze bril ook direct bestellen? Ga dan snel naar Zonnebrilcenter.nl

Advertisement

 


 

 

 

Comments are closed.