Roadtrippen langs de West Coast: waar moet je aan denken?

Roadtrippen langs de West Coast: waar moet je aan denken?

De West Coast van Amerika: met zonnig Californië en de prachtige West Pacific. Een plek die je natuurlijk gezien moet hebben. Met een hemelsbrede afstand van bijna 1900 km van de Canadese tot Mexicaanse grens kun je hoppen met een vliegtuig, maar het is veel leuker dit via een roadtrip te doen. Stap in een auto of camper en ontdek de West Coast als nooit tevoren. Natuurlijk zijn er wel wat dingen waar je aan moet denken om van de roadtrip een succes te maken, lees daarom vooral even verder.

Wat te regelen?

Vele wegen leiden naar Rome, en op vele manieren kun je van noord naar zuid op de West Coast. Zuid naar noord kan natuurlijk ook, echter als je van noord naar zuid gaat, ga je de zon en de warmte tegemoet.

Huren of kopen vervoer

Waar je ook start: het is belangrijk om een juiste auto of camper te huren, of te kopen. Met een hemelsbrede afstand van 1900 km is het van groot belang dat je wel een degelijke auto of camper aanschaft of huurt. Ga je huren, huur dan wel bij een landelijke organisatie die het toelaat de auto op je eindbestemming in te leveren. Kopen kan voor een lange trip soms zelfs goedkoper zijn.

Verzekering

Pech onderweg is nooit leuk en zeker niet op vakantie. Zorg ervoor dat je een verzekering afsluit. Wat voor verzekering heb je nodig? Een verzekering gebeurt bij huur gewoon via de verhuurder. Mocht je er een kopen, dan zal je dit zelf moeten regelen. Naast de standaard verzekering is het raadzaam om ook een diefstalverzekering af te sluiten. Zo kun je snel verder met de roadtrip in geval van diefstal. Ook lid worden van de Triple A (AAA), de Amerikaanse ANWB, kan erg verstandig zijn. Tip: ben je lang van huis en heb je in Nederland een verzekering? De auto verzekeren tijdens afwezigheid kan dan zonde zijn; je kunt het kenteken schorsen en de verzekering tijdelijk opschorten. Dat scheelt je geld.

Route bepalen

Weet waar je de reis begint en eindigt; zo kun je vooraf een goede route plannen. Ter inspiratie, vind je hieronder een potentiële route.

Washington

Bij de start in Seattle, Washington, is het zeer de moeite waard meteen een hoogtepunt te pakken. Letterlijk, door een bezoek te brengen aan de iconische Space Needle. Houd je van kunst vergeet dan ook niet Chihuly Garden and Glass. Rij je vanuit Seattle naar het westen, dan kom je in het Olympic National Park; een van Washingtons mooiste parken. Handig om te weten: op de officiële pagina van het park kun je de waarschuwingen zien als die van kracht zijn. Vanuit Seattle kun je ook in zuidoostelijke richting beginnen om zo Mt. Rainier National park aan te doen.
Afzakkend naar het zuiden op de US 101 vanuit Olympic National Park of via de US 12 richting de Interstate 5 vanuit Mt. Ranier kom je al snel uit in de volgende staat.

Oregon

Kies je voor US 101, dan ga je via de kust en kom je aan in Astoria, Oregon. Met Interstate 5 zit je iets oostelijker en kom je eerst aan in Portland. Enkele hoogtepunten in Astoria zijn Astoria-Megler Bridge en de Astoria Riverfront Trolley. In Portland zijn hoogtepunten The Oregon Museum of Science and Industry en Lan Su Chinese Garden. Via de US 101 kom je langs Siuslaw National Forest en met de Interstate 5 kom je langs Albany, Eugene en Springfield voor het geval je fan van de Simpsons bent. Naarmate je zuidelijker gaat kom je de grens met Californië tegen, de zogenoemde Sunny State.

Californië

Welkom in zonnig Californië, hier kom je meteen uit bij de prachtige natuur van Klamath-, Six Rivers- en Shasta-Trinity National Forest. Via Santa Rosa aan de US 101 of Sacramento aan de Interstate 5 kom je uit in San Francisco. Deze stad kun je niet overslaan op je roadtrip. Bezoek hier zeker Alcatraz (de bekendste gevangenis in de wereld), Golden Gate Bridge, Washington Square en de Painted Ladies. Verder naar het zuiden kom je in Los Angeles, de filmhoofdstad van de wereld. Hier bezoek je natuurlijk de Walk of Fame, Hollywood, Santa Monica en Beverly Hills. Verder in het zuiden kom je uit bij San Diego met als hoogtepunten het USS Midway Museum, Balboa Park en het Museum of Art met de imposante gevel. Hou je van rollercoasters, dan is Belmont Park een aanrader. Van Seattle naar San Diego, een roadtrip om nooit te vergeten. Nog niet genoeg gezien? Spring de grens over en bezoek Tijuana in Mexico nu je er toch zo dichtbij bent.

Slaapplaats

En als laatst en niet geheel onbelangrijk: waar ga je slapen? Ga je met een camper, dan is de camper zelf een goede slaapplaats. Ga je echter met de auto, dan is het raadzaam voor vertrek al de hotels en of motels te boeken. Een roadtrip is leuk, maar slapen in een bed maakt het wel een stuk leuker dan overnachten in de auto. Met de verzekeringen op orde, een degelijke auto of camper is het dan tijd om te beginnen met de roadtrip.

Comments are closed.