Tips om een goedkoop vliegtickets te boeken naar amerika

Een reis maken naar Amerika kost veel geld. De eerste en grootste kostenpost is toch vaak het vliegticket. Daarom hebben wij voor jou wat praktische tips op een rijtje gezet om je vliegticket zo goedkoop mogelijk te boeken.

Boek zelf je tickets naar Amerika

Een reis boeken via een reisorganisatie is natuurlijk hartstikke handig. Maar dit is meestal niet de goedkoopste optie. De reisorganisatie heeft meestal al een aantal stoelen in een vliegtuig ingekocht en zullen deze dus ook aan jou verkopen. Ze zijn daardoor meestal niet heel flexibel en ook niet het goedkoopste. Wanneer je zelf je vliegtickets regelt kun je zelf de route en prijs bepalen door veel te vergelijken en te boeken op het juiste moment. Hier vind je een lijst met de beste sites om zelf je vliegtickets te boeken. 

Goedkope vliegtickets naar Amerika

AanbiederVanaf
Skyscanner€ 399
Schipholtickets.nl€ 399
Vliegwinkel.nl€ 399
Vliegtickets.nl€ 399
KLM.com€ 399
TUI.nl Vliegtickets
TIX.nl Vliegtickets

Vlieg vanaf Duitsland of België naar Amerika

Schiphol is natuurlijk een geweldig begin van de vakantie, maar het meestal niet de goedkoopste optie. Wanneer je vliegt vanaf een van onze buurlanden kan je gemakkelijk honderden euro’s besparen. Ook is het soms voordelig om vanaf Schiphol eerst naar Londen of Parijs te vliegen om vervolgens je oversteek te maken.

Hou aanbiedingsites in de gaten

Tegenwoordig zijn er veel sites die goedkope vluchten aanbieden. Neem bijvoorbeeld een kijkje op Paperflies of Ticketspy en abonneer je op de nieuwsbrieven. Daardoor heb je altijd als eerste het beste aanbod.

Kies een goedkopere periode voor je reis naar Amerika

Het is logisch dat je op vakantie gaat in de zomervakantie. Maar wanneer je niet gebonden bent aan deze periode kan je beter kiezen voor een vakantie ‘ off season’. Zo kan je veel geld besparen op je vliegticket en ook op je verblijf in Amerika. Zoek van te voren het klimaat van je bestemming op en boek zo voor jou je meest voordelige vakantie.

Maak gebruik van een combinatie ticket

Het klinkt misschien gek, maar je kan veel geld besparen door vanaf Antwerpen met de Thalys naar Schiphol te reizen en dan te vertrekken met het vliegtuig. Je moet er dan wel voor zorgen dat je incheckt in Antwerpen en vervolgens met de Thalys naar Schiphol vertrekt. Zorg er ook voor dat je ticket wordt gestempelt, zodat je bewijs hebt dat je in deze trein hebt gezeten. Het is misschien een omslachtige manier, maar wanneer je deze manier van reizen geen probleem vind kan het je soms echt veel geld besparen.

Vlieg niet in het weekend

In het weekend betaal je in het algemeen meer voor een vliegticket. Zorg er dus voor dat je doordeweeks kan vliegen. Meestal zijn de tickets op dinsdag en woensdag het goedkoopste. Vliegtuigmaatschappijen willen namelijk hun vlucht zo vol mogelijk krijgen en in het weekend vliegen de meeste vakantiegangers. Als het kan vermijd dus de weekenden.

Nederlandse websites om tickets te zoeken;

AanbiederVanaf
Skyscanner€ 399
Schipholtickets.nl€ 399
Vliegwinkel.nl€ 399
Vliegtickets.nl€ 399
KLM.com€ 399
TUI.nl Vliegtickets
TIX.nl Vliegtickets

Goedkoop vliegen met tussenstops naar Amerika

Een vliegticket naar Amerika is prijzig, maar er zijn manieren om op de kosten te besparen. Een veel gebruikte manier om goedkoper uit te zijn is vliegen met een tussenstop. De meest gebruikte tussenstop vanaf Schiphol is IJsland. Vanaf de luchthaven Kevlavik vertrekken dagelijks vluchten naar de Verenigde Staten. Deze zijn vaak een stuk goedkoper te boeken dan wanneer je rechtstreeks vanaf Schiphol vliegt. Het is vaak ook goedkoper dan vliegen vanuit bij voorbeeld België, Duitsland of het Verenigd Koninkrijk.

Boek je ticket zo vroeg mogelijk

Zodra je weet wanneer je naar Amerika gaat vliegen, is het raadzaam om je ticket zo snel mogelijk te boeken. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je vlucht. Het is aan te bevelen om meerdere boekingssites te raadplegen, dit kan soms aanzienlijk schelen in de ticketprijs. Maar boek dan ook wel direct je ticket. Dit soort sites “onthouden” namelijk dat je al eens gezocht hebt op een vlucht naar bij voorbeeld New York of San Francisco. Aarzel je en besluit je om toch nog een dagje te wachten met boeken, dan is de kans groot dat het ticket ineens duurder is geworden.

Meer weten over reizen naar Amerika? Bekijk de Amerika Rondreis pagina.