Top 5 bezienswaardigheden in Californië

The Golden State Californië in het zuidwesten van de VS heeft alles wat je kunt verzinnen: de filmindustrie in Hollywood, pretparken als Disneyland en Universal Studio’s, de granieten rotsen en klaterende watervallen in Yosemite en de spectaculaire Highway 1 langs de kust. En terwijl in Silicon Valley alles draait om technologie, barst de zonovergoten Napa Valley van de wijngaarden waar de beroemde Californische wijnen worden geproduceerd. Toch bestaat Californië zoals wij het nu kennen relatief kort. De oorspronkelijke inwoners waren indianen, terwijl de eerste kolonisten pas in 1841 naar Californië kwamen. Dit zijn de 5 mooiste bestemmingen in Californië.

1. San Francisco

De steile straten, de Golden Gate Bridge, gevangeniseiland Alcatraz. San Francisco mag je simpelweg niet overslaan! De hippiehoofdstad van de wereld trekt nog steeds muzikanten, kunstenaars en creatievelingen. San Francisco AmerikaantjeSan Francisco is niet alleen goed voor een onvergetelijke stedentrip, maar ook het perfecte startpunt voor je rondreis door het westen van Amerika. En als je het drukke stadsleven zat bent, rijd je van hieruit in drie uur naar de wildernis en de overweldigende natuur van Yosemite National Park!

2. Yosemite National Park

Ruige rotspartijen, watervallen, meren en bossen. En niet te vergeten de enorme Sequoia-bomen. Dit is Yosemite National Park, hoog in de Sierra Nevada. Yosemite AmerikaantjeOoit werd de Yosemite Valley uitgesleten door gletsjers. Nu vind je hier kampeerterreinen en winkeltjes, terwijl de Half Dome met z’n 1.500 meter hoog boven de vallei uittorent. De verticale granieten rotswand van El Capitan is een uitdaging voor menig klimmer, die hier halsbrekende toeren uithalen.

3. Highway 1

Highway 1 is een 700 kilometer lange kustroute die zich uitstrekt van Los Angeles tot San Francisco. Het gedeelte tussen Morro Bay en Monterey (ongeveer 200 km) wordt The Pacific Coast Highway genoemd. pacific coast highway amerikaantjeDe spectaculaire route kronkelt zich een weg langs de oceaan op hoge kliffen. Geniet na iedere bocht van weer een ander adembenemend uitzicht. Onderweg kom je langs leuke plaatsjes zoals Monterey en Carmel waarvan Clint Eastwood ooit burgemeester was. Ook een aanrader: de 17 Mile Drive, een route langs keurige villa’s, golfbanen en de Lone Cypress.

4. Los Angeles

In de stad van de engelen draait alles om de filmindustrie. Zo vind je hier Hollywood, het mondaine Beverly Hills, pretparken Disneyland en de Universal Studio’s, maar ook surfstranden zoals bij Santa Monica. Los Angeles venice beachDe pier van Santa Monica is trouwens ook het eindpunt van Route 66. Venice Beach staat bekend om zijn hippe en alternatieve vibes terwijl ondertussen hard getraind wordt op Muscle Beach: een sportschool in de openlucht. Niet alleen in Universal Studio’s kun je kennismaken met beroemde films en filmdecors, je kunt ook een tour boeken met een gids langs bekende filmlocaties in Los Angeles.

5. Death Valley

Hoe indrukwekkend en tot de verbeelding sprekend is dit kale woestijnlandschap dat Death Valley heet! Heetst, droogst en laagst, zo beschrijft de National Park Service het. Death Valley is een plek waar je niet zonder water wilt komen te zitten.Death Valley Amerikaantje Het ligt ver onder de zeespiegel (-86 meter!) en het kan er zeer heet worden: temperaturen boven de vijftig graden zijn heel normaal. Zo heet dat je – volgens Bassie en Adriaan – een eitje kunt bakken op de motorkap van je auto.

Ontdek Californië

Deze tips zijn afkomstig van de reisspecialisten van Tioga Tours. Wil je met een camper of auto een roadtrip maken door het veelzijdige Californië? Stel je ideale rondreis samen op de site van Amerika-specialist Tioga Tours. Check de rondreizen in Zuidwest-Amerika, die je helemaal naar eigen wens kunt aanpassen.

Bekijk ook:

De staat Californie

En de diverse Nationale parken