Wat kost een vakantie naar Amerika?

Een vakantie naar Amerika is bijzonder en memorabel. Rondreizen door de Verenigde Staten is niet goedkoop, maar de herinneringen zijn onbetaalbaar en blijven je je hele leven bij. Om jou te helpen bij het maken van de rekensom wat een vakantie naar Amerika ongeveer gaat kosten, geven we je een overzicht van de gemiddelde prijzen voor je overnachtingen, het huren van een auto, eten en drinken en het maken van uitstapjes.

Kosten vliegticket

De kosten voor je vakantie beginnen tijdens het boeken van je vliegticket. Afhankelijk van de stad waar je naartoe vliegt en het seizoen waarin je reist, kost een vliegticket tussen de € 500,- en € 900,- per persoon. De kosten per ESTA, je reisvergunning voor Amerika, bedragen € 29,95 per persoon. Juli en augustus zijn de duurste maanden om door het land te reizen, omdat Amerikanen zelf vaak ook vrij hebben in deze periode.

Autoverhuur

De kosten voor autoverhuur bedragen gemiddeld zo’n € 40,- tot € 55,- per dag. Om zonder meerkosten een auto te huren moet je minimaal 25 jaar oud zijn. Autohuur is mogelijk vanaf 21 jaar, maar dan betaal je een toeslag. Neem zeker een creditcard mee om onder andere de borg en de autoverhuur te kunnen betalen. Brandstof is zeer goedkoop wanneer je het vergelijkt met Nederland. De prijzen fluctueren, maar liggen rond de € 0,65 per liter.

Eten en drinken in Amerika

Je hebt zelf aardig in de hand hoeveel je uitgeeft aan eten en drinken tijdens je rondreis door Amerika. De porties zijn groot waardoor je deze vaak kunt delen. Diners en eetcafés zijn over het algemeen goedkoper dan een gemiddeld restaurant. Hou wel rekening met een fooi van minimaal 15% die je betaalt bovenop de rekening die je krijgt. Gemiddeld kun je rekenen op een bedrag tussen de € 25,- en € 50,- per dag voor eten en drinken.

Overnachtingen

In Amerika vind je vooral veel hotels en motels. Hostels, appartementen en bed & breakfasts zijn voornamelijk in het oosten van het land aanwezig. Voor een overnachting in een tweepersoonskamer betaal je al snel tussen de € 80,- en € 120,- per nacht. Dit is op basis van twee personen. Deze kosten kun je dus delen als je samen op vakantie gaat. Vaak is het ontbijt inbegrepen bij je overnachting. Zo bespaar je weer wat geld op eten.

Uitstapjes op bestemming

Er valt onwijs veel te ontdekken in de Verenigde Staten. Zo kun je veel imposante nationale parken en state parks bezoeken. Een state park is zo rond de € 9,- per dag, terwijl een nationaal park tussen de € 13,- en de € 27,- kost. Als je gaat kajakken of paardrijden tijdens je bezoek aan het park ben je hier extra geld voor kwijt. Als je van plan bent om veel nationale parken te bezoeken kun je beter de US Park Pass kopen. Met deze pas (€ 71,-) kun je ieder nationaal park een jaar lang gratis bezoeken.

Bekostigen reis

Bereken op basis van hoe lang je op reis gaat en wat je allemaal (ongeveer) wilt gaan doen hoeveel geld je waarschijnlijk aan de reis kwijt zult zijn. Bedenk je ook hoe je het geld voor de vakantie bij elkaar gaat krijgen. Ga je sparen, of leen je voor de reis? Dat laatste is een minder goede optie, maar kan het waard zijn. Bijvoorbeeld als je een tussenjaar hebt en het moment voor de trip dus ook echt daar is. Bedenk dan: ‘Wat kan ik lenen’? Het totale bedrag voor de trip is misschien niet beschikbaar. Hoeveel je kunt lenen, hangt namelijk af van onder andere je inkomen en soort contract.