Auto huren in Amerika

Het huren van een auto in Amerika is eenvoudig en er zijn diverse grote Autoverhuurbedrijven waar een auto gehuurd kan worden. Het is mogelijk om in diverse klasse een auto te huren, zo kan je rijden in de kleinste Toyota of in een zeer luxe uitgeruste Cadillac. De prijzen zijn goed te noemen, hiernaast, hoe eerder je een auto vast legt hoe goedkoper deze is. Boek je in november een auto voor juli zal dit erg veel schelen.

hertz autohurenTegenwoordig is het aantal mijlen die je mag rijden “Unlimited miles”, je kan dus onbeperkte kilometers rijden. (ligt aan de verhuurder)

Een autohuren kan op diverse plekken, bij het vliegveld zijn vaak de meeste autoverhuur bedrijven te vinden, echter zijn er vaak in de grote steden ook diverse points waar je een auto kan huren.

Autoverhuurbedrijven vergelijken:

AanbiedersVanaf
EasyTerra *aanrader!€ 15,- per dag
SunnyCars€ 15,- per dag
Europcar€ 15,- per dag
Alamo€ 15,- per dag
Hertz€ 15,- per dag
HolidayCars€ 15,- per dag

Autoverhuur in Amerika – De regels voor het huren van een auto

Autorijden in Amerika is niet veel verschillend met autorijden in Europa. Per staat  gelden er diverse snelheid regels en zo mag je veelal altijd rechts afslaan. Ook mag je bijvoorbeeld niet tegen de richting in parkeren aan de andere kant van de straat ( je moet dus met het verkeer mee parkeren) en betekend STOP echt het stoppen, Amerikanen houden zich hier overal keurig aan.

Maximum snelheid

Op de snelwegen haalt men zowel rechts als links in, dit is anders dan in Nederland. Op de snelwegen geldt een minimum snelheid van 30 mph tot max 85 mph ( 130km/per uur), echter is dit per staat verschillend.

Tanken
Amerikaanse auto’s zijn vaak groter dan de auto’s in Europa.  In Amerika wordt er getankt in Gallons. 1 gallon is ongeveer 4 liter  ( 1G = 3,87L). De benzine prijs is in Amerika aan de lage kant in verhouding met Europa, echter schommelen deze tarieven de laatste periode erg veel.

In Amerika mag men autorijden op 16 jarige leeftijd. In sommige staten is er voor deze jonge chauffeurs wel een verbod op rijden van 11:00 pm tot 6:00 am, zo proberen ze het aantal jeugdige ongevallen te verminderen.

Autorijden in Amerika wordt doorgaans als plezierig ervaren, de wegen zijn niet van dezelfde Nederlandse kwaliteit maar zijn over het algemeen goed.

In Amerika beheren diverse bedrijven stukken van de snelweg, deze bedrijven hebben de snelweg dan geadopteerd en zorgen voor het weghalen van het afval en struikgewas langs de weg.

Eenmaal in de auto in Amerika is het vooral genieten, er is onderweg erg veel te zien en de natuur in sommige staten is zo mooi dat op de weg letten echt lastig is. Je kan dan beter even stoppen in de vele Turn Outs die te vinden zijn langs de wegen.

Internationaal Rijbewijs – Autoverhuur Amerika

Een internationaal rijbewijs is in diverse landen verplicht om te hebben wanneer je gaat rijden in het buitenland.  Het is dan ook zeker aan te raden bij een reis naar Amerika om deze voor de zekerheid bij je te hebben. Het is een rijbewijs geschreven in het Engels met alle mogelijke verwijzingen naar uw eigen rijbewijs.

Voor het ophalen van een internationaal rijbewijs kunt u terecht bij de ANWB. De ANWB is belast door het ministerie met de uitgifte van de internationale rijbewijzen.

U bent het volgende nodig voor het internationale rijbewijs.

  • Een recente pasfoto (3*4cm)
  • Een geldig Nederlands Rijbewijs
  • Ondertekend + volledig ingevuld aanvraag formulier internationaal rijbewijs

De kosten van een internationaal rijbewijs bedragen €15. Het rijbewijs is één jaar geldig.

Het is niet verplicht om een internationaal rijbewijs te hebben in Amerika of Canada, echter vragen sommige autoverhuur bedrijven er naar, maar in de praktijk leert het vaak dat een Nederlands rijbewijs + paspoort voldoende is.

Kosten van auto huren

De kosten van een auto die je wilt huren in Amerika variëren van 30 dollar tot 200 dollar per dag, een auto waar je met 5 personen in kan, een Minivan, kost zo’n 50 dollar per dag.  (en dan heb je een grote auto).
Een grotere auto zoals een Jeep bijvoorbeeld de Grand Cherokee , 70 dollar per dag.
Wilt u in de nieuwste Chevrolet rijden, dan kunt u zo 200 dollar per dag betalen voor de auto.

Kortom de kosten / prijs van het huren van een auto in Amerika kan sterk variëren. Hiernaast heeft ieder huur bedrijf aparte klasses en types waardoor soms het verschil bij huurbedrijf a of b groot of kleiner kan zijn.

 

[tabs style=”boxed” title=”Autoverhuur bedrijven”][tab title=”EasyTerra”]EasyTerra Autoverhuur in Amerika heeft een groot aantal op en afleverlocaties om een auto te huren voor je onvergetelijke Amerika reis. De locaties zijn doorgaans op strategische slimme plekken! Meer weten? Ga direct naar EasyTerra [/tab] [tab title=”Hertz”]Hertz autoverhuur amerika is het grootste autoverhuurbedrijf in Amerika. Doorgaans goede en betrouwbare auto’s, vaak te vinden in het centrum van grote steden en bij het vliegveld.[/tab][/tabs]

TIPS

  • Koop een grill en camping gas om in de natuur te picknicken en knakworstjes te eten
  • Registreer een extra bestuurder
  • Controleer de airco van de auto, wordt deze koud?
  • Gebruik Cruise Control.
  • Let op met inhalen van Vrachtwagens, deze zijn soms net wat langer dan in Nederland!
  • Gebruik Turn Outs en hou sneller verkeer niet op.

Auto huren in Amerika

Bij de volgende bedrijven kan je goed een auto huren in Amerika

Losse auto huren Amerika

AanbiedersVanaf
EasyTerra *aanrader!€ 15,- per dag
SunnyCars€ 15,- per dag
Europcar€ 15,- per dag
Alamo€ 15,- per dag
Hertz€ 15,- per dag
HolidayCars€ 15,- per dag

Pakketreizen inc vlucht auto en hotel!

 

AanbiedersPrijs
Tiogatours.nlOfferte op maat
Beleefamerika.nlOfferte op maat
UsTravel.nlOfferte op maat

 

Meer informatie?

Wilt u nog meer weten? Kijk ook de volgende pagina’s: Camper Huren in AmerikaKamperen in Amerikade Nationale Parken, ‘Hotel of Motel?’ en waar kunt u goedkope vliegtickets vinden?

Goedkoop een auto huren in Amerika

Als je gaat rondreizen door Amerika dan is een auto eigenlijk onmisbaar. De afstanden zijn groot en het openbaar vervoer is niet zo uitgebreid als in Nederland. Een auto huren kun je het beste vanuit Nederland regelen. Hoe vroeger je de auto reserveert, hoe goedkoper je uit bent. Ga je over vier maanden naar de VS en heb je een huurauto nodig, reserveer deze dan alvast. Je kunt je huurauto in veel gevallen ophalen op het vliegveld van aankomst en achterlaten op het vliegveld vanwaar je weer terugvliegt naar Nederland. De prijzen bij verschillende aanbieders vergelijken loont de moeite, hierdoor kun je gemakkelijk een flink bedrag besparen op de kosten van autohuur. Om op de kosten te besparen is het aan te raden een niet te grote auto te huren. Ben je met zijn tweeën, huur dan een auto die passend is in plaats van een grote SUV of een luxe Cadillac of Chevrolet. Natuurlijk is het leuk om in zo’n stoere Amerikaanse slee rond te rijden, maar qua kosten is het niet aantrekkelijk.

AanbiedersVanaf
EasyTerra *aanrader!€ 15,- per dag
SunnyCars€ 15,- per dag
Europcar€ 15,- per dag
Alamo€ 15,- per dag
Hertz€ 15,- per dag
HolidayCars€ 15,- per dag

Huurauto zoeken in Amerika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *