Camper Huren Amerika

De ideale manier om Amerika te verkennen is per Camper (een camper wordt in Amerika ook wel “Motorhome”  of “RV”genoemd) echter vereist een camper natuurlijk meer uitleg en is het toch iets anders dan met Camper huren Amerikaeen gewone auto door Amerika. Zo moeten geregeld enkele “vieze klusjes” gedaan worden en is het besturen van een camper anders dan het besturen van een normale Auto. In Amerika is het mogelijk een camper te huren tot +- 10 meter lang (31 feet), dit mag met een Nederlands B rijbewijs. Wilt u een extra grote camper huren dan kunt u in Nederland al extra bewijzen halen om in Amerika hiermee te mogen rijden. Echter voor de reguliere camper groottes is het niet nodig een extra rijbewijs te behalen. Veel Amerikaanse camperverhuur bedrijven vereisen dat de bestuurder 25 jaar is of minstens 5 jaar in het bezit is van een geldig rijbewijs, dit is afhankelijk van de aanbieder (neem hiervoor een kijkje op de website).

Vergelijk vandaag nog diverse camper aanbieders:

Aanbieders
CamperChamp
Tenzing Travel
Tioga tours
Tiogatours.nl
Beleefamerika.nl
UsTravel.nl
Kras.nl
Sawadee (groepsreizen)
333travel
Fox vakanties
Ebookers.nl

Wat u verder kunt vinden op deze pagina:

 • Camper types
 • Camper Rijbewijs
 • Camper verbruik
 • Camper tips
 • Waar u op moet letten

Camper types

Camper Huren en Kamperen met Camper type c31Per camperverhuur bedrijf gelden er andere types qua campers, echter is het algemeen overal het zelfde dat de lengte van de camper in de “klasse” staat. Diverse klasses staan voor de luxe graad van de campers, vaak worden classe A en C campers aangeboden voor de camperverhuur. Echter verschilt het per verhuur bedrijf in wat voor campers gereden wordt. Hoe hoger de klasse hoe duurder de verhuur vaak is. Het verschil in de A klasse of C klasse is goed te zien. De A klasse zijn vaak semi bussen en geschikt voor tot 4 personen, een klasse C is een camper uit goedkoper materiaal en hier kunnen vaak tot 4 tot 7 personen in.

Een voorbeeld:

Class C Motorhome 32,5, dit betekent dat het een Klasse C camper is, van 32,5 feet lang, dit is 9,75 meter.

Class A Motorhome 29-32, dit betekent dat het een Klasse A camper is van 29 tot 32 feet lang, dit is dus tussen de 7,9 tot 9,75 meter.

Echter naast deze klasse campers zijn er nog veel andere camper types beschikbaar!

Camper rijbewijs

Mag ik een camper rijden in Amerika met mijn Nederlandse Rijbewijs?

Met een Nederlands Rijbewijs B mag je in Nederland niets boven de 3500kg rijden. Boven de 3500kg heb je en rijbewijs C nodig.
Let op dit geldt in Nederland

Met een Amerikaans rijbewijs B mag je tot 11.000KG (11ton) rijden. Dit geld ook voor RV’s.

Om als Nederlander toch een Amerikaanse camper te mogen rijden, hebben alle grote RV verhuurmaatschappijen afspraken gemaakt met overheden, verzekaars en andere belanghebbende. Door deze regels, is het mogelijk om als nederlandse toerist tot 11.000KG een camper te huren. Weegt de camper in Amerika meer dan de 11.000KG dan dien je een Amerikaans rijbewijs te beschikken.
Vraag voor actuele status over rijbewijzen uw touroperator of de ANWB.

Toegevoegd in juli 2011 (bericht van grote reisoperator):

De minimum leeftijd voor een camper is 21 jaar. Een gewoon rijbewijs is voldoende. Je hebt geen groot rijbewijs nodig, ook niet wanneer een camper langer als 9 meter is.

 

Verbruik Camper

Het verbruik van een camper is erg verschillend, echter zul je merken dat een camper veel verbruikt. Een schatting van het verbruik van een camper staat hieronder per lengte van de camper.

 • 25 feet -7,62 meter; 7-10 miles/gallon of 23-33 liter/100 km
 • 32 feet – 9,75 meter; 6-8 miles/ gallon of 25-35 liter/100km

Het verbruik van een campers is aanzienlijk hoger dan het verbruik van een auto, je tankt in amerika per gallon. 1 gallon is 3,78 liter, dit verzacht de “pijn” een beetje.

 

Generator

Hedendaagse campers beschikken over een extra generator, deze generator zorgt ervoor dat terwijl u rijdt of stilstaat de airco en andere elektronisch aangesloten apparatuur werkt. De capaciteit van de generator is model onafhankelijk.
Het is vaak zo dat wanneer de Airco aanstaat de magnetron er wat langer over doet. Het kan voorkomen dat alles door veelzijdig tegelijkertijd gebruik opeens uitgaat! De stoppen van de generator bevinden zich vaak in de camper. Is dit niet het geval dan kun je generator weer handmatig starten. De generator bevindt zich vaak links of rechts achter onder de camper. In de handleidingen die in de camper liggen is een uitgebreide uitleg hierover te vinden.

Watertank

[tabs style=”default” title=”Watertank Informatie”] [tab title=”Informatie”]Iedere camper beschikt over een uitgebreid water management systeem, dit bevat diverse soorten termen welke algemeen overal gebruikt worden. Iedere camper beschikt over een grey, black en fresh water tank. In de campers is vaak een display te vinden met status van de diverse tanken, u ziet dus snel of u fresh water moet bijvullen en/of u uw grey of black water moet lozen. In de tabladen hiernaast gaan we in op de diverse tank soorten, wat je wel en absoluut moet vermijden. Eén van de tips die we u nu al kunnen geven is: koop werkhandschoenen om dit klusje uit te voeren. Koop deze bijvoorbeeld bij de Wallmart of Target![/tab] [tab title=”Fresh Water”]Fresh water staat voor Vers water, kortom dit is het verse water, dit water wordt gebruikt voor al het ‘normale’ gebruik zoals  de kraan en het gebruiken van de douche. Vers water is op bijna alle campings en KOA’s bij te vullen. We raden aan om dit water puur te gebruiken voor de douche en de afwas, we raden het aan dit niet te drinken maar aparte flessen voor te kopen. [/tab] [tab title=”Water Heater”]Campers met een douche beschikken in veel gevallen over een water heater, dit is een kleine water verwarm generator welke altijd een bepaalde hoeveelheid liter warm water bij zich heeft. Dit water wordt gebruikt voor de douche en voor de warme afwas..[/tab] [tab title=”Sewage / Black water”] Black water is het water wat gebruikt wordt voor het toilet, de black water tank zal geregeld geleegd moeten worden. Black water is het meest vieze water wat aanwezig is in de camper. Mocht u uw tanken moeten legen? Dan hebben we een tip voor u! Laat eerst het black water weglopen en spoel vervolgens de diverse afvoerleidingen weer “schoon” met de Grey water tank.[/tab] [tab title=”Grey water”]Grey water is het minder vieze water in de camper, dit is het afval water van de douche en de keuken. De grey water tank is in vele gevallen groter dan de Black water tank en zal doorgaans ook minder stinken. Het is aan te raden diverse malen de tanken te legen, dit bespaart u ook in de brandstof kosten omdat uw camper minder zwaar is tijdens het rijden omdat de diverse tanks geleegd zijn. [/tab][/tabs]

Problemen, reparaties en service

Bij aanvang van uw camperverhuurbedrijf zult u in vele gevallen een instructie ontvangen over hoe om te gaan met problemen en reparaties. U zult een uitgebreid bundeltje meekrijgen met een service en hulpnummers om onderweg te contacteren als er zich problemen voor doen. Tevens zult u een wegwerp fototoestel meekrijgen om foto’s te maken wanneer er bijvoorbeeld een aanrijding of andere schade plaatsvindt. Dit is echter per huurbedrijf verschillend.

In heel Amerika bevinden zich specifieke reparatie en service punten voor Motorhomes en RV’s. In veel gevallen dient u eerst het kamperverhuurbedrijf te contacteren voor de reparatie van eventuele schade.
Het bijvoorbeeld missen van een bocht en de nogal brede spiegels eraf rijden is een veelvoorkomend “gevalletje” bij beginnende camperchauffeurs!

Kosten Camper verhuur

De kosten van het huren van een camper zijn erg verschillend en zijn lastig te benoemen. De kosten zijn afhankelijk van:

 • Welk type camper
 • Hoelang de verhuurperiode is.
 • Welke periode? vakantieperiode of in het voor- of na-seizoen
 • Hoeveel miles er gereden wordt ( vaak zijn er pakketten die u kunt afnemen met betrekking op het aantal miles).
 • Hoeveel personen er mee gaan
 • Waar u de camper weer wilt afleveren. Levert u de camper op een andere plek in dan de ophaalplek wordt hier extra voor betaald.

Een leuke tip is het dat het ook mogelijk is om campers vanuit de fabriek af te leveren bij verhuurbedrijven. U huurt dan een camper, net uit de fabriek, welke u binnen 4 weken moet afleveren bij een verhuurbedrijf. U kunt deze periode aanpassen voor een meerprijs, echter is de basisverhuur prijs erg laag. Voor mensen die buiten het seizoen huren is dit zeker een interessante mogelijkheid. Meer over deze mogelijkheid vindt u hier (binnenkort beschikbaar)

Camper Kampeerterreinen

Camper kampeerterreinen zijn in in heel Amerika te vinden, de kampeer locaties beschikken over speciale aansluitingen voor de camper, bijvoorbeeld over een grey en black water dumpput, fresh water aansluitingen en eventueel een kabel aansluitingen. Hiernaast is er een stroom aansluiting aanwezig om de camper op het stroomnet aan te sluiten in plaats van actief te laten op de generator. De campings zijn ruim opgezet en vaak zijn het doorrij plekken, dit betekend dat je aan de ene kant de plek op rijd en door kan rijden om de volgende dag de reis te vervolgen, dit heeft als voordeel dat je niet lastig hoef in te steken of achteruit moet parkeren. Ook hebben de meeste kampeerplekken een picknick tafel en een plek om ’s avonds een vuurtje te maken.
Lees hier meer over camperen op een KOA camping!

Camper rijden

Camper HUren Amerika met auto erachterAls eindelijk alles rond is kunt u genieten met het rijden in de camper, let wel op een camper is iets trager en heeft een langere remweg. In de diverse parken en op de Amerikaanse wegen zijn diverse turn outs te vinden, gebruik deze als camper rijder ook om sneller verkeer te laten passeren. Let ook op bij het draaien van een bocht, de draai cirkel is redelijk groot. Hiernaast is achteruit rijden altijd een kunstje opzich, vraag een medereiziger om te assisteren bij het achteruit rijden. Een camper is iets anders dan een personen auto! Op de snelweg moet je goed opletten bij het passeren van vrachtwagens, de zijwinden hiervan kunnen uw camper een beste duw geven. Wilt u energie besparen? Rijd dan achter een vrachtwagen, deze zo geheten slipstream werkt in uw voordeel, wel is voorzichtigheid geboden. Tevens is het aan te raden om zo af en toe de temperatuur van de motor te controleren bij het beklimmen van gebergten.

Het rijden blijft echt genieten, zowel voor als achterin! Rijdt voorzichtig en vergeet vooral niet te genieten!

Camper verhuur bedrijven

Er zijn diverse camper verhuur bedrijven in Amerika, één van de bekendste die u veel zult tegenkomen tijdens uw trip is “Cruise America”. Deze campers zijn te herkennen aan grote afbeeldingen van bekende plekken in Amerika op de achterkant van de Camper.

[tabs style=”vertical” title=”Camperverhuur”] [tab title=”Moturis”]Moturis is een grote speler op de campermarkt, Moturis verhuurt nieuwe van hoogstaande kwaliteit campers. Motoris heeft diverse vestigingen in Amerika van de Oost kust tot aan de West kust. Moturis staat bekend als een goede partij om een camper te huren.[/tab] [tab title=”Roadbear”]Roadbear RV heeft vijf verhuurstations in Amerika, zowel in het westen, midden en oosten van Amerika. Roadbear is een bekende speler op de Camperverhuur markt, ze staan bekend om goede en zeer kwalitatief goede campers.[/tab] [tab title=”ElMonte RV”]ElMonte RV is een groot camperverhuur bedrijf in Amerika, ze hebben locaties in geheel Amerika.[/tab] [tab title=”Cruise America”]Cruise America campers zul je niet snel vergeten door de opvallende verschijning, ze tonen op de achterkant van de camper een grote foto van een bekende attractie in Amerika. Cruise amerika is een lowcost camperverhuurbedrijf [/tab] [tab title=”Overig”]Binnenkort meer.[/tab] [/tabs]

Tips

 • Controleren of er een brandmelder/ koolmonoxide melder aanwezig is.
 • Spoel eerst het black water weg en daarna pas het grey water.
 • Huur een camper buiten het seizoen.
 • Rijdt een camper van de fabriek naar huurstation en betaal aanzienlijk minder.
 • Controleer bij aanvang of de airco en de generator correct werken.
 • Gebruik turn outs en laat sneller verkeer voorbij!

Camper huren?

De volgende reisbureau’s zijn geschikt voor het huren van een camper!

Aanbieders
CamperChamp
Tenzing Travel
Tioga tours
Tiogatours.nl
Beleefamerika.nl
UsTravel.nl
Kras.nl
Sawadee (groepsreizen)
333travel
Fox vakanties
Ebookers.nl

Meer informatie?

Wilt u nog meer weten? Kijk ook de volgende pagina’s: Auto huren in Amerika, Kamperen in Amerikade Nationale Parken, ‘Hotel of Motel?’ en waar kunt u goedkope vliegtickets vinden?

Goedkoop een camper huren in Amerika

Veel toeristen die een rondreis door Amerika gaan maken huren een camper. Dit is een gemakkelijke manier van reizen omdat je je “huis” immers altijd bij je hebt. Je kunt onderweg op camper parkeerplaatsen en campings overnachten, de zogenaamde KOA’s (Kampgrounds of America) zijn hiervoor erg populair. Het is aan te raden om de huur van een camper al in Nederland te regelen. Zo kun je namelijk eenvoudig de prijzen online vergelijken. Als je in Amerika arriveert en op de luchthaven staat en je moet dan nog een camper gaan regelen is de kans vrij groot dat je te veel betaalt. Vergelijk de prijzen maar let daarbij goed op de voorwaarden. Hoeveel miles zijn inbegrepen bij deze prijs en met hoeveel personen ga je op reis. Als je de mogelijkheid hebt is het verstandig om buiten het hoogseizoen te reizen. Dan heb je een grotere kans om goedkoop een camper te kunnen huren omdat er dan logischerwijs minder toeristen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *