Betalen / Geld

In Amerika kunt u met uw Europese bankpas waar MAESTRO opstaat praktisch bij iedere pin automaat geld halen, de logo’s van uw pas staan dan op het apparaat, echter is het aan te raden om naast uw pinpas ook een creditcard mee te nemen met een goed bestedingslimiet (later komen we hierop terug).

betalen in AmerikaTegenwoordig is het ook in veel grote winkels mogelijk te betalen met MAESTRO, niet alle winkels accepteren het maar een groot aantal wel. Betalen met contant geld is ook in Amerika in alle winkels mogelijk.

Creditcards;

Iedere Amerikaan heeft een Visacard / Mastercard of creditcard. Amerika is dol op het betalen met een creditcard en betalen met de creditcard is bijna overal mogelijk. Hiernaast vereist bijvoorbeeld een autoverhuur bedrijf een creditcard voor de borg, deze stellen ze dan vrij op de creditcard en sluiten ze na afloop van de verhuur periode, ze sluiten dus met de creditcard de garantstelling af voor het geval bij schade of anders. Het is dus raadzaam om een creditcard te nemen met een goed limiet tijdens uw verblijf in Amerika.

CASH GELD

In Amerika wordt betaald met de Amerikaanse Dollar. De amerikaanse dollar geld na de WOII als een sterk valuta, internationale goederen als olie, gas en goed worden in de internationale handel worden in Dollars  uitgedrukt. Doormiddel van de Wisselkoers wordt bepaald hoeveel dollars u krijgt voor uw euro’s. Dit is per dag/ per uur verschillend en het maakt veel uit voor de prijs van uw vakantie.
Uw kunt eenvoudig de wisselkoers bekijken van de Euro naar de Dollar via de Yahoo Currency Converter. Hier wordt de actuele koers bepaald en verrekend naar het aantal euro’s of dollars.

Amerika heeft kenmerkend Cash geld:

  • Op het één dollar biljet is George Washington te vinden
  • Op het vijf dollar biljet staat Abraham Lincoln
  • Op het tien dollar biljet staat Alexander Hamilton
  • Op het 20 dollar biljet staat Andrew Jackson
  • Op het 50 dollar biljet staat Ulysses S. Grant
  • Op het 100 dollar biljet staat Benjamin Franklin.

Op ieder biljet staat een andere achterkant dit bekende gebouwen uit de verenigde staten waaronder het Witte huis.

Het is aan te raden altijd Cash geld bij je te hebben, diverse toeristische attracties kosten één tot tien dollar en soms is het betalen met een Creditcard niet mogelijk!

Fooi

In Amerika is het heel gebruikelijk om 10 tot 20% fooi te geven na het nuttigen van een drankje of het eten in een restaurant. Veel restaurants berekenen automatisch de fooi voor u bijvoorbeeld als u met een groep van vijf of meer bent. Bij het ontvangen van de bon zult u zien staan dat u zelf mag uitrekenen wat de totale rekening gaat worden. Hier staat vaak ook het woord TIP bij. U kunt vervolgens de rekensom afmaken om uw fooi bedrag te bepalen. Soms is het wenselijk dat de fooi betaald word in cashgeld, u kunt zelf bepalen of u dit wilt of niet. De fooi is een belangrijk gedeelte van het loon van de serveerster, serveersters en serveerders krijgen het minimumloon uitbetaald en dat is aanzienlijk lager dan in Nederland!

Tips

  • Neem altijd wat contant geld mee .
  • Geef alleen fooi als de service echt goed was!
  • Zorg vroegtijdig voor creditcards.
  • Neem twee creditcards mee en bewaar ze apart.

Belangrijke melding:

[box type=”alert” size=”large” style=”rounded”]ING gebruikers: Activeer nu ook je pinpas via het internet voor het gebruik buiten EUROPA![/box]

Betalen met NFC in Amerika

Ook in Amerika staan de ontwikkelingen omtrent betaalgemak natuurlijk niet stil. Het contactloos betalen heeft ook in de VS zijn intrede gedaan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het zogenaamde NFC principe. NFC staat voor Near Field Communication. Je kunt met een bankpas die hiervoor geschikt is of met je mobiele telefoon als deze hiervoor technisch is uitgerust in een paar seconden een betaling doen. Bij steeds meer betaalpunten in Amerika kun je op deze manier betalen. Het vervangt steeds vaker de verplichting om kleine bedragen met cash geld te betalen omdat pinnen of betalen met een creditcard niet mogelijk is. Het gaat hierbij om plaatsen waar je altijd kleine bedragen afrekent tot hooguit tien dollar. Denk hierbij aan de toegang voor een museum of een excursie in een Nationaal Park. Contactloze betalingen worden net als betalingen met je creditcard of pinpas met pincode in Euro’s van je saldo afgetrokken, na toepassing van de omrekenkoers die op dat moment geldt.

 

Meer informatie?

Wilt u nog meer weten? Kijk ook de volgende pagina’s: Auto huren in Amerika, ESTA verklaring,  Camper Huren in AmerikaKamperen in Amerikade Nationale Parken, ‘Hotel of Motel?’ en waar kunt u goedkope vliegtickets vinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *