Hotels en Motels in Amerika

In Amerika zijn er veel hotels, naast hotels zijn er ook veel Motels te vinden, motels zitten doorgaans aan de doorgaande weg en zijn veelal goedkoper dan hotels. Hiernaast parkeer je bij een motel, de auto voor de ingang van de kamer (Zoals in veel Amerikaanse films). In geheel amerika zijn diverse hotels en motels te vinden. De één nog groter en luxer dan het ander, de andere is pitoresk en waarborgt de amerikaanse cultuur van het afgelopen decennia.

Hotels

Het is slim om een hotel van te voren te reserveren. Helemaal in het hoogseizoen is het zeker slim voorbereid op pad te gaan omdat het op vele toeristische plekken dan aardig volgeboekt zal zijn. Echter is het vaak wel mogelijk om de “laatste beschikbare kamers” te krijgen maar moet hier redelijk wat voor betaald worden. In Amerika zijn er diverse grote hotel ketens, bijvoorbeeld het Hilton, Best western, Holiday inn en nog vele andere bekende. De hotels in amerika hebben bijna overal tegenwoordig een airco en beschikken over een bad en douch. Je kan vaak kiezen tussen diverse soorten kamers, bijvoorbeeld een kamer met een King Size Queen bed en nog tichtallen andere variaties. Vaak kunt u in het Hotel ook ontbijten! Bekijk deze prijzen goed want het is soms net zo leuk als in het naastgelegen cafe een breakfast te genieten voor een schijntje van de prijs van het hotel! Plus dat je ook nog een beetje met de locals praat en de typische amerikaanse sfeer tegenkomt.

Motels

Motels is een typisch Amerikaans fenomeen en is waarschijnlijk het bekends door de diverse films. Je ziet vaak in Amerikaanse films dat de auto voor de deur van de kamer staat. Dit is typisch een motel, je betaald in het centrale gebouw, parkeert je auto voor de deur. Stapt de volgende ochtend zo weer in de auto en rijd weg. Motels zijn veelal goedkoper dan hotels, al is dat de laatste periode aardig gelijk geworden. Er wordt tegenwoordig niet minder luxe geboden dan in een hotel.  Een Motel kan hiernaast vaak worden herkend aan de letter  U, de gebouwen zijn vaak zo gevormd, in het midden bevind zich een park/zwembad en de receptie. Hieromheen staan parkeerplaatsen met de ingang voor de motelkamers. Motels staan ook voor Motor Hotel, auto parkeer hotel.

Hotel vs Motel

Wat is nu het verschil tussen een hotel en een motel? Hotels zijn vaak terug te vinden in de grote steden, een motel is vaak een tussenstop ergens onderweg. Tegenwoordig zijn de meeste motels, budget hotels. Een hotel is ontworpen om eventueel weken in te logeren, een motel is een tijdelijk plek en ideaal voor door reizigers. Tegenwoordig bieden vaak hotels en motels wireless internet aan en zijn ze voorzien van een lcd tv met kabeltelevisie.
Het is dus afhankelijk wat uw eigen eisen zijn, een hotel of een motel.

AanbiedersVanaf
Tenzing Travel (Voorheen Kuoni)Naar eigen budget.
Kras.nlNaar eigen budget.
Sawadee (groepsreizen)Naar eigen budget.
Tioga toursNaar eigen budget.
333travelNaar eigen budget.
Fox vakantiesNaar eigen budget.
Ebookers.nlNaar eigen budget.

Tips

[ingredients title=”Tips”]

  • Reserveer hotels en motels op bekende voortijdig om niet voor een verrassing komen te staan.
  • Kiest u voor redelijke luxe? Dan neemt u een hotel!
  • Controleer op uw kamer of de airco werkt en of de kamer schoongemaakt is! Zo niet? Direct melden!
  • Bekijk voor het boeken het internet of het loont om via internet te reserveren of aan de balie! Dit kan u soms honderden euro’s besparen!

[/ingredients]

Tips voor goedkope hotelovernachtingen in Amerika

In Amerika vind je overal hotels en motels. Hotels zijn vooral te vinden in de steden, motels tref je meestal aan langs de snelwegen. Een motel is ideaal als je op doorreis bent. Een motel heeft alleen kamers op de begane grond en je kunt je auto voor de deur parkeren. Je betaalt de overnachting van tevoren zodat je de volgende ochtend indien gewenst meteen kunt vertrekken. In veel hotels kun je ook het ontbijt gebruiken, maar dit is vaak nogal prijzig. In vrijwel alle eetgelegenheden in de VS kun je ontbijten en dit is doorgaans een stuk voordeliger dan een ontbijt in je hotel. Het is verstandig om hotels te boeken voordat je naar de VS vertrekt, zeker als je in het hoogseizoen reist. Het is nogal een deceptie als je na een dag rijden bij een hotel aankomt en er zijn geen kamers meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *