Kamperen in Amerika

Kamperen in Amerika is goed mogelijk, er zijn een ontelbaar aantal kampeerplaatsen om te overnachten. Rondom en in de Nationale parken is er altijd wel een plekje voor de tent, wel is het verstandig om bij de grote nationale parken een plaats van te voren te reserveren. Per park gelden er verschillende regels omtrent het kamperen, zo heb je in Yosemite beren en zo moet hier al het voedsel in speciale boxen worden opgeslagen, ook zijn er uitgebreide handleidingen aanwezig hoe om te gaan wanneer er beren in de buurt zijn.
Kamperen in AmerikaNaast de nationale parken heb je nog diverse State Parks waar kamperen ook is toegestaan. Hiernaast is het mogelijk te kamperen op K.O.A / Kamgrounds of America, deze campings zijn vaak wat duurder en hebben een vaste plekken in plaats van vrije plekken.

De campingplekken zijn praktisch overal het zelfde ingericht;  een plaats voor de tent, een plek voor vuur (firepit) en een picknicktafel. Hiernaast is er altijd een toilet en vaak zijn er douches met warm en koud water.

Wat is er zoal te doen?  s’Avonds zijn er op Nationale en state campgrounds vaak rangers die de kinderen vertellen over de omgeving en de natuur. Deze specials zijn te vinden in het “evening programm” te vinden bij het bord van de camping.

Lees alles over kamperen met een camper hier

Regelgeving

Betalen van de camping vindt in een state of National Park plaats bij een soort van toll booth, een klein huisje aan het begin van het park waar de fees betaald worden, hier wordt er wel of niet toestemming gegeven voor het overnachten op de aanwezige campgrounds, informatie over het betalen is vaak aanwezig op de campground zelf en kan vaak doormiddel van een enveloppe in een brievenbus of wordt opgehaald door een park ranger of door een camphost.

Tips

  • Slaap in een National Park!
  • Slaap in een State Park
  • Koop een fles Deep Woods tegen de muggen
  • Vergeet niet dollars op zak te hebben om de camping te betalen
  • Ga een avond mee met een evening programm en ontdek nog meer over het park!

 

Tips voor kamperen in Amerika

Veel mensen die een goedkope vakantie in Amerika willen doorbrengen kiezen voor kamperen. Dit is de goedkoopste manier van overnachten. Als je een wandel- of fietsvakantie in de VS doorbrengt dan kun je in veel nationale parken overnachten. Je mag hier uiteraard niet zomaar ergens je tent opzetten, hiervoor zijn speciale plaatsen in de parken aangewezen. In sommige parken moet je ’s nachts oppassen voor het bezoek van beren en andere dieren. Het is daarom aan te raden om voedsel altijd goed op te bergen om stropen door dieren te voorkomen. De kosten voor een overnachting moeten vaak in cash geld worden afgerekend. Zorg dus dat je altijd contant geld op zak hebt want betalen met een creditcard of bankpas is lang niet overal mogelijk. De voorzieningen op een camping zijn vaak beperkt, op sommige kampeerplaatsen zoals de KOA’s (Kampgrounds of America) zijn wel meer voorzieningen, maar hier betaal je meer voor een overnachting.

Wilt u nog meer weten? Kijk ook de volgende pagina’s: Auto huren in Amerika, Camper huren in Amerika, de Nationale Parken, ‘Hotel of Motel?’ en waar kunt u goedkope vliegtickets vinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *