Badlands National Park

Het Badlands National Park, in het zuidwesten van de staat South Dakota in Amerika, staat vooral bekend om spectaculaire canyons en rotsformaties. Het park biedt een podium aan archeologen door de vele paleontologische vondsten.

In de rijke culturele geschiedenis van dit park, hebben vele indianenstammen geleefd waarvan de Lokata indianen de bekendste zijn.

experience.usatoday.com
experience.usatoday.com

Het Badlands National Park werd in 1978 opgericht en beslaat een oppervlakte van zo’n 980 km2.

Bezienswaardigheden Badlands National Park

The Wall

The Wall is een ruige rotsketen van wel 100 kilometer lang, die door water- en wind erosie is ontstaan. De grillige, witachtige structuur geeft een prachtig gezicht dat doet denken aan een maanlandschap. The Wall snijdt een uitgestrekt prairiegebied door midden.

Prairie

Het prairiegebied van het Badlands National Park heeft meer dan 50 grassoorten en huisvest daardoor een veelheid aan dieren. Bizons, prairiehonden, coyotes, antilopen, dikhoornschapen en vele roofvogels behoren onder meer tot de bewoners van dit gebied.

Activiteiten in Badlands National Park

Fossil Exhibit Trail

Het Fossil Exhibit Trail is een korte, maar interessante wandelroute die veel informatie geeft over de gevonden fossielen, die door erosie naar te voorschijn zijn gekomen. Sommige van de vondsten betreffen overblijfselen van miljoenen jaren oud, met botten van dieren die inmiddels al lang niet meer bestaan.

Badlands Loop Road

Dit is de hoofdweg, (de Highway 240) die door het park loopt en 45 kilometer lang is. Bezoekers gebruiken deze ‘hoofdader’ vooral om met de auto naar de vele wandelroutes te rijden. Op de Loop Road zelf, zijn een tiental spectaculaire uitzichtpunten waar je van prachtige panaroma’s kunt genieten.

Activiteiten in Badlands National Park

In het park zijn vele trails uitgezet om al wandelend de diversiteit aan flora en fauna te aanschouwen. Ook per fiets kun je via verschillende verharde en onverharde paden het park berijden. Hierbij moet je overigens de wandelpaden mijden, dat is verboden terrein. Voor paardrijdliefhebbers is het park overal toegankelijk, behalve op wegen en wandelroutes.

Kaart Badlands National Park

Hieronder staat Badlands National Park op de kaart.

[map zoom=”9″ type=”hybrid”] [pin center=”1″]Badlands National Park[/pin] [/map]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *