Black Canyon of the Gunnison National Park bezienswaardigheden

Het Black Canyon of the Gunnison National Park, in het westen van de staat Colorado in Amerika, is een van de kleinste nationale parken in de Verenigde Staten. Het park werd in 1933 opgericht en werd in 1999 tot National Park uitgeroepen.

Het Black Canyon of the Gunnison National Park beslaat een oppervlakte van zo’n 130 km2 en trekt jaarlijks rond de 200.000 bezoekers.

Bezienswaardigheden en activiteiten Black Canyon NP

Black Canyon langs de Gunnison River

De Gunnison River is een zijtak van de bekende Colorado River en stroomt door de Black Canyon, een van de grilligste en ruigste canyons van Amerika. De canyon bestaat uit zwarte vulkanische rotssteen, die op sommige plekken tot 600 meter diep kan zijn. De kloof is een van de langste en diepste canyons ter wereld.

Dieren in het park

In het Black Canyon of the Gunnison National Park komt een diversiteit aan dieren voor: herten, coyotes, eekhoorns, dassen, stekelvarkens en zwarte beren om er maar een paar te noemen. Vogelaars komen ook aan hun trekken: raven, haviken, valken en nog veel meer (roof)vogels.

black canyon of the gunderson national park

Beklimmingen

Rotsbeklimmingen zijn een populaire bezigheid voor de avontuurlijk ingestelde bezoeker. Vooral de steile wanden aan de noordkant worden vaak beklommen.

Activiteiten in Black Canyon of the Gunnison National Park bezienswaardigheden

Wandelen in Black Canyon

Er zijn diverse korte wandelroutes in het park uitgezet. Om de canyon in te gaan moet je van te voren een vergunning geregeld hebben. Dit is zeker niet voor iedereen weggelegd; alleen ervaren klimmers wagen zich hieraan.

Fietsen

Fietsen is niet toegestaan op de wandelroutes, allen op een van de hoofdwegen: de North Rim Road.

Paardrijden

Er is een speciaal pad aangelegd voor ruiters: de Deadhorse Trail in het noorden van het park. Je hebt hier geen vergunning voor nodig.

Kajakken

Deze tak van sport is alleen voor professionals in verband met de gevaarlijke stromingen en het ijskoude water in de Gunnison River. Je moet vooraf toestemming vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *