Glacier National Park

Het Glacier National Park ligt in de noordelijke Rocky Mountains van de staat Montana in Amerika, op de grens met Canada. Samen met het Waterton Lakes National Park in Canada vormt dit park het Waterton Glacier International Peace Park, dat in 1995 op de werelderfgoedlijst van UNESCO werd gezet.
Glacier National Park
Het Glacier National Park werd in 1910 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van ruim 4.000 km2.

Bezienswaardigheden Glacier National Park

Het park wordt gekenmerkt door gletsjer, bergtoppen, meren, watervallen en uitgestrekte bosgebieden.

Activiteiten in Glacier National Park

Sun Road

Deze weg snijdt het dwars door het park heen, waar je gedurende 80 kilometer vele uitzichtpunten en andere bezienswaardigheden tegenkomt. Zo is daar de rotswand Garden Wall waar de weg langs een honderden meters diepe afgrond voert. In de wintermaanden is deze weg door sneeuw- en lawinegevaar grotendeels afgesloten.

Lake McDonald

De bovenbeschreven route voert ook langs Lake McDonald, door gletsjers uitgeslepen en het grootste van de ruim 650 meren in het park. Het wordt omringd door hoge bergtoppen die schitterende spiegelingen op het wateroppervlak geven.

In het Glacier National Park bevinden zich 200 watervallen. Bird Woman Falls is hier een van de spectaculairste van. Al zichtbaar vanaf een paar kilometer van de Sun Road, stort het water van een hoogte van meer dan 150 meter omlaag. Naast de Bird Woman Falls scharen de McDonald Falls en Swiftcurrent Falls zich onder enkele van de grootste watervallen in het park.

Logan Pass

Logan Pass, op meer dan 2 kilometer hoogte, het hoogste punt van de Sun Road, is een populair vertrekpunt voor vele hiking trips. De Highline Trail is de bekendste route. Deze voert over hoge bergtoppen, waar de kans op het spotten van wildlife groot is. Onder de veel aanwezige zijn daar de sneeuwgeiten (de sneeuwgeit is het officiële symbool van het park), elanden en herten, om er maar een paar te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *