Joshua Tree National Park

Het Joshua Tree National Park ligt in het zuiden van de staat Californië in Amerika en wordt gekenmerkt door twee verschillende gebieden: de laaggelegen Colorado Desert in het zuidoosten van het park en de Mojave Desert in het hooggelegen westen.

Het Joshua Tree National Park werd in 1994 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van zo’n 3.200 km2.

Bezienswaardigheden Joshua Tree National Park

Joshua Tree National ParkIn de Mojave Desert staan de zogenaamde Joshua trees, waar het park haar naam aan dankt. Volgens de overlevering zagen de mormonen vroeger in deze bomen de heilige Jozua, die hen volgens hun geloof naar het beloofde land zou leiden.

Activiteiten in Joshua Tree National Park

Park Boulevard

Tussen de westelijke en noordelijke parking loopt de 40 kilometer lange hoofdweg Park Boulevard. Aan deze route liggen verschillende kampeerterreinen en bezienswaardigheden. Zo is daar de Hidden Valley: de verborgen vallei die omsloten wordt door grote opgestapelde rotsblokken. Een wandelroute brengt je langs vele Joshua Trees en cactussen waar het park bekend om staat.

Keys View

Ook bereikbaar vanaf de Park Boulevard biedt dit uitzichtpunt op de top van de Little San Bernardino Mountains schitterende vergezichten, tot aan Mexico toe op een heldere dag. Ook is de bekende San Andreas breuklijn perfect zichtbaar vanaf dit panoramische uitkijkpunt.

Skull Rock

Deze rots biedt een macabere aanblik die je niet mag missen. Door jarenlange erosie van deze grote granieten rots zijn twee grote gaten ontstaan die doen denken aan de oogkassen van een schedel.

Black Rock Canyon

In het noordwesten van het Joshua Tree National Park ligt het ravijn de Black Rock Canyon, waar tevens een eenvoudige camping ligt. De populairste wandelroutes in dit gebied zijn de twee kilometer lange High View Nature Trail en de 8 kilometer lange Black Rock Canyon Trail.
Daarnaast beginnen hier ook vele ruiterpaden: 400 kilometer route voor paardrij liefhebbers.

Naast wandel- en ruiterpaden bieden de vele heuvels in het park ook rotsklimmers alle ruimte om hun hobby uit te oefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *