Rocky Mountain National Park

Wikimedia
Wikimedia

Het Rocky Mountain National Park, in het noorden van de staat Colorado in Amerika, dankt zijn naam aan de bergketen de Rocky Mountains. Deze splitst Amerika in de breedte door tweeën, in noord en zuid. De bergketen begint in de staat New Mexico en loopt door tot in Alaska.
De hoogste top in het park is de Longs Peak, op 4345m.
Het Rocky Mountain National Park is begin vorige eeuw gesticht en beslaat een oppervlakte van zo’n 1075 km2.

Bezienswaardigheden Rocky Mountain National Park

Wandelroutes

Het park heeft een zeer gevarieerd klimaat en biedt daardoor verschillende landschappen; van bossen en toendra’s tot besneeuwde bergtoppen. Er zijn vele wandelpaden door de prachtige natuur met vele kampeerplaatsen op de routes. Respecteer hierbij de natuur en neem je afval mee.

Activiteiten in Rocky Mountain National Park

Fauna

Naast de prachtige en veelzijdige flora herbergt het park ook een keur aan fauna. Van de dieren die er leven kun je, onder meer, aantreffen: arenden, haviken, herten, coyotes, elanden, schapen, zwarte beren en zelfs poema’s. Dat maakt het Rocky Mountain National Park uitermate geschikt voor een Amerikaanse safari.

Watervallen

In het Rocky Mountain National Park ontspringt de bekende Colorado River. Daarnaast staat het park bekend om zijn vele watervallen. Zo zijn daar de Adam Falls, Alberta Falls, Calypso Falls, Chasm Falls en Copeland Falls. Allen prachtig, maar de Adam Fallls (17 meter hoog) wordt, samen met de Chasm Falls, als de meest adembenemende van het park beschouwd.
Met zo veel water zal het je niet verbazen dat het park voor vissers een waar paradijs is.

Andere sporten

Naast wandelen en vissen bieden ook de meer dan 400 kilometer aan paden, speciaal aangelegd voor ruiters, aan paardrijders een droombestemming. Wintersportliefhebbers kunnen kun hart ophalen op de vele pistes van de Rocky Mountains in het park.

Kaart Rocky Mountain National Park

Hieronder staat de kaart van Rocky Mountain National park

rocky mountain national map kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *