Zion National Park

Het Zion National Park in het zuiden van de staat Utah in Amerika, kreeg zijn naam van de mormonen. Zij volgen een religie die vooral in de staat Utah ‘populair’ is en noemden het park (vrij vertaald): plaats van rust en veiligheid. Het park bestaat uit grote rotsplateaus die gespleten worden door de

Virgin River

Zion national park

Het Zion National Park werd in 1919 opgericht en beslaat een oppervlakte van bijna 600 km2.

Bezienswaardigheden Zion National Park

Zion Canyon Scenic Drive

Dit is de bekendste weg door het park en deze route biedt vele uitzichtpunten over de Canyon. Ook beginnen veel wandelroutes aan deze weg. Van maart tot oktober mag deze route alleen per (gratis) shuttlebus begaan worden. Het Visitor Centre is een van de eerste stops, waar je alle nodige informatie over wandelroutes en activiteiten of eventuele vergunningen kunt krijgen.

Activiteiten in Zion National Park

De Grotto

Hier begint een van de avontuurlijkste wandelroutes, de Angels Landing Trail, waar veel geklommen moet worden. De diepe afgronden van de Canyon bieden spectaculaire uitzichten. Grotto is tevens een uitgestrekt gebied waar gepicknickt mag worden.

De hangende tuin van Weeping Rock

Deze ‘huilende’ rots dankt haar naam aan het water dat van de rots sijpelt. Dit heeft de Weeping Rock een vruchtbare laag mos en planten gegeven, wat aan een hangende tuin doet denken.

Kolob Canyons

In het noordwesten van het park ligt een minder bezocht gebied wat zeer de moeite waard is. Via een 8 kilometer lang pad kom je langs canyons met wel 500 meter hoge wanden en eindigt bij Kolob Canyons Viewpoint.

Vegetatie en dieren

In het Zion National Park komen 800 verschillende bomen en planten voor. In het park leven meer dan 250 vogelsoorten, waaronder de, met uitsterven bedreigde, slechtvalk en gevlekte bosuil. Van de 75 zoogdieren die er wonen is bijna een derde een vleermuissoort. Verder komen er meer dan 30 reptielen en amfibieën voor.

Kaart van Zion National Park

Kaart van Zion National Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *