Reisverzekering met werelddekking Amerika

Ga veilig op reis met een reisverzekering met werelddekking

We reizen tegenwoordig steeds meer. Voor steeds meer mensen wordt het bereikbaar om meerdere keren per jaar op vakantie te gaan of een reis te maken buiten Europa. Natuurlijk hoop je dat je tijdens je reis niets overkomt. Maar helaas gaat het niet altijd goed en dan is het goed om een goede reisverzekering te hebben. Want als je niet of niet voldoende verzekerd bent dan kun je in sommige situaties voor onaangename verrassingen komen te staan.

AanbiedersPrijs
INGDoorlopend of kortlopend
ANWB.nlDoorlopend of kortlopend

Verzeker je goed als je naar Amerika gaat

Een “gewone” reisverzekering dekt in de meeste gevallen alleen reizen binnen Europa, soms ook voor een aantal landen buiten Europa die populair zijn om je vakantie door te brengen zoals Egypte of Marokko. Maar als je verder reist heb je een aanvullende verzekering nodig. Dit heet een reisverzekering met werelddekking. Dan ben je ook verzekerd als je bij voorbeeld naar Amerika gaat. Want als je zo ver van huis bent en er gaat iets mis, dan wil je natuurlijk wel op je reisverzekering terug kunnen vallen. Je moet een reisverzekering altijd van tevoren regelen. Je kunt een verzekering afsluiten als je je reis boekt, maar een doorlopende reisverzekering is in de meeste gevallen veel goedkoper. De premie voor een eenmalige verzekering wordt namelijk vaak bepaald aan de hand van de prijs van de reis. En dan ben je voor een reis naar de USA al snel veel geld kwijt. Neem bijvoorbeeld de doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer

Schade of verlies

Als je in de Verenigde Staten bent en er overkomt je iets onaangenaams, dan is het goed om te weten dat je een beroep kunt doen op een goede reisverzekering met werelddekking. Stel dat je je dure zonnebril verliest, en je kunt niet zonder omdat je ogen heel gevoelig zijn voor de zon. Of je camera valt in een ravijn, zodat je van de rest van je reis geen foto’s meer kunt maken. Of je koffer komt zo zwaar beschadigd uit het vliegtuig dat je hem niet meer kunt gebruiken en ter plekke een nieuwe moet kopen. Dan ben je vast en zeker blij als je goed verzekerd bent. En dan hebben we het nog maar niet over zakkenrollers die overal ter wereld actief zijn en dus ook in Amerika. In een fractie van een seconde kun je beroofd worden van je portemonnee, je smartphone of andere mobiele apparaten.

Een ongeval ver van huis

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een stoeprand of afstapje kan al fataal zijn. Als je verkeerd terecht komt tijdens een val kun je zomaar een botbreuk oplopen. Natuurlijk kan het ook nog erger, maar ook als de verwondingen op zich meevallen kunnen de kosten voor medische hulp soms flink oplopen. Soms worden kosten vergoed door je zorgverzekering. Maar het kan heel verstandig zijn om ook voor medische kosten een aanvullende verzekering af te sluiten. Want als kosten voor medische zorg niet worden gedekt dan kan het zomaar gebeuren dat je zelf duizenden dollars moet betalen. En vaak moet je deze kosten ter plekke betalen. Als je dat geld niet hebt of je creditcard heeft onvoldoende limiet, dan kan dit heel vervelende gevolgen hebben. Ook heb je soms in geval van een kwetsuur speciaal vervoer naar huis nodig als je bij voorbeeld liggend vervoerd moet worden of meer ruimte nodig hebt omdat je met je voet in het gips zit.

Sluit een goede reisverzekering af (werelddekking) als je naar Amerika reist

Als je een vakantie in Amerika gaat doorbrengen, moet je een aantal zaken goed regelen. Een goede reisverzekering met werelddekking hoort daar zeker ook bij. Als je met een camper gaat rondtrekken en je dus het risico loopt op een aanrijding, is dit absoluut aan te raden. Maar ook als je te voet, op de fiets of met het openbaar vervoer reist kan er iets gebeuren waardoor je vakantieplezier ineens flink wordt getemperd. Natuurlijk kun je er op gokken dat er niets mis gaat. En gelukkig is dat vaak ook zo. Maar als er wel wat onaangenaams gebeurt dan is het toch een geruststellende gedachte dat de verzekering de schade vergoedt. Vrijwel alle reisverzekeringen bieden de mogelijkheid om te kiezen voor werelddekking. Je kunt deze verzekering meestal online afsluiten.
Onze doorlopende reisverzekeringen hebben we afgesloten bij Centraal Beheer, deze sluit voor onze situatie het beste aan.