Visum / ESTA en Paspoort informatie voor Amerika

Voordat u besluit om naar Amerika te gaan zijn er diverse belangrijke aspecten die geregeld moeten worden. Enkele belangrijke zijn;

 • Een valide paspoort van/voor tenminste 6 maanden
 • Het aanvragen van het ESTA formulier
 • Het betalen van een ESTA aanvraag doet u met een creditcard
 • U krijgt direct een reistoestemming.

 

ESTA aanvragen / Esta Verklaring Aanvragen

ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization = Elektronisch systeem voor reis toestemming. Landen die onder het Visa Waiver programma vallen dienen vooraf een ESTA verklaring aan te vragen. Het invullen van deze ESTA kan gemakkelijk en eenvoudig online via de US customs and border protection website van Amerika klik hier voor de US customs and border protection website. Het aanvragen is een verplicht onderdeel van uw reis naar Amerika!

Als u als Nederlander reist naar de Verenigde Staten met een elektronisch paspoort dient u een ESTA-reistoestemming aan te vragen. Deze toestemming moet minstens 72 uur van te voren worden aangevraagd (kortom regel dit op tijd bv twee weken van te voren)! Het ESTA formulier vervangt het I-94 formulier dat voorheen werd ingevuld aan boord van een vlucht naar Amerika.

Het aanvragen van een ESTA-reistoestemming kost $14. Voor het aanvragen van uw ESTA heeft u een creditcard nodig. Een Esta reisverklaring hoeft u alleen opnieuw aan te vragen als u een nieuw paspoort heeft of als uw huidige ESTA reistoestemming verlopen is. Na het aanvragen van je ESTA reistoestemming is deze twee jaar geldig.
In principe wordt een ESTA reistoestemming direct verleend, is dit niet het geval, dan kunt u de aanvraag van het ESTA online inzien door de wachtwoorden en referentie nummers die u al heeft ontvangen in de begin stappen.

Een belangrijk punt is dat de gegevens van uw paspoort identiek zijn aan het ingevulde nummers op het ESTA formulier, anders kan toestemming alsnog geweigerd worden!

[button link=”https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1″ size=”large” style=”note” window=”yes” color=”teal”]Deze url brengt u naar de officiële site voor het aanvragen van een ESTA verklaring![/button]

U kunt geen lastminute ESTA verklaring meer aanvragen op het vliegveld, dit was vroeger mogelijk maar is tegenwoordig NIET meer mogelijk. Kortom, een niet APPROVED esta, betekent NIET boarden.

 

Aanbieders
CamperChamp
Tenzing Travel
Tioga tours
Tiogatours.nl
Beleefamerika.nl
UsTravel.nl
Kras.nl
Sawadee (groepsreizen)
333travel
Fox vakanties
Ebookers.nl

Esta aanvragen zonder creditcard?

Het is vaak lastig om alles al goed te regelen zonder een creditcard, mocht je de aanvraag van je creditcard al hebben lopen maar nog geen ESTA verklaring aangevraagd hebben en dit toch spoedig willen doen! Dan is het mogelijk om uw ESTA verklaring aan te vragen zonder een creditcard.
Tegenwoordig zijn er in Nederland diverse partijen die deze optie aanbieden. We hebben de 2 belangrijkste partijen hieronder staan.
Heb je geen creditcard maar moet je toch een ESTA verklaring aanvragen? Dan is dit natuurlijk de manier om dit aan te vragen.

https://www.esta-aanvragen.nl/ Binnen 24 uur antwoord max 72 uur, no cure no pay, telefonische helpdesk van 10.00 tot 17.00 en 19.00 tot 21.00.

https://visumbuitenland.nl/amerika Binnen 24 uur antwoord max 72 uur, no cure no pay, telefonische helpdesk van 09:00 tot 21:00

Mocht u er niet uitkomen met uw ESTA aanvraag, dan kunt u natuurlijk ook met ons contact opnemen.

Let op, bovenstaande websites zijn dus geen officiele websites van de Amerikaanse Overheid, maar tussen personen die behandelen in de aanvraag van uw ESTA.

Waarom een ESTA aanvragen?

 • Verplicht voor het reizen in Amerika.
 • Binnen 72 uur weet je of alles in orde is.
 • 2 jaar geldig.
 • Tot uiterlijk 72 uur van te voren aan te vragen.
 • Na de aanvraag mag u maximaal 90 dagen aaneengesloten verblijven in Amerika.

Wat kan je met een ESTA verklaring?

Als je eenmaal een ESTA hebt aangevraagd kan je genieten van al het moois dat Amerika te bieden heeft. Bekijk snel de volgende pagina’s:

Paspoort

Voor uw reis en een succesvolle  ESTA aanvraag dient uw paspoort minstens 6 maand geldig te zijn.  Je mag vervolgens 90 dagen in Amerika verblijven. Tijdens uw verblijf is alleen uw paspoort geldig, uw ID kaart of rijbewijs is geen geldige legitimatie in Amerika.

Visum

Het aanvragen van een visum doet u doormiddel van het aanvragen van de ESTA reistoestemming, sinds januari 2009 vervangt dit formulier de visumaanvraag. Voorafgaande aan uw vertrek naar Amerika kunt u deze ESTA reistoestemming aanvragen (72 uur van te voren).

Esta verklaring Kosten

Het aanvragen van een ESTA-reistoestemming kost $14, voor het aanvragen van uw ESTA heeft u een creditcard nodig. Een Esta reisverklaring moet u altijd aanvragen wanneer u naar Amerika reist. U hoeft alleen een nieuwe ESTA verklaring aan te vragen als u een nieuw paspoort heeft of als uw huidige ESTA reistoestemming verlopen is. Na het aanvragen van je ESTA reistoestemming is deze twee jaar geldig.

TIPS

 • Regel op tijd een ESTA-reistoestemming om weigering te voorkomen.
 • De gegevens op de ESTA moeten overeenkomen met het paspoort.
 • Neem een uitdraai mee van de ESTA aanvraag.
 • Controleer de geldigheid van uw Paspoort.
 • Betalen van een Esta kan met Creditcard of Mastercard
 • Opzoek naar een werk of woon visa voor Amerika? VisaVersa.com kan je hiermee helpen.

 

Meer informatie?

Wilt u nog meer weten? Kijk ook de volgende pagina’s: Auto huren in Amerika,  Camper Huren in AmerikaKamperen in Amerikade Nationale Parken, ‘Hotel of Motel?’ en waar kunt u goedkope vliegtickets vinden?

Strengere regels visum en ESTA aanvragen

Iedereen die vanuit een ander land naar de Verenigde Staten wil reizen heeft een geldig paspoort nodig. Je paspoort moet ook na terugkeer in Nederland nog ruimschoots geldig zijn. Je verblijf in de VS mag op een toeristenvisum niet langer zijn dan 90 dagen. De regels zijn aangescherpt sinds de aanslagen van “nine-eleven”. Behalve de al eerder genoemde ESTA verklaring die je vooraf moet aanvragen, moet in veel gevallen ook extra informatie worden verstrekt, de zogenaamde Advanced Passenger Information (API)

Wat houdt de API in?

Aan de hand van de ESTA verklaring worden al je naam, geslacht en geboortedatum aan de Amerikaanse autoriteiten doorgegeven. In de API verstrek je aanvullende informatie, waaronder je (eerste) verblijfadres in de Verenigde Staten, het land waar je woonachtig bent en het land waar het paspoort is afgegeven. Deze informatie hoef je niet te verstrekken als je vanaf de luchthaven in de VS direct doorreist naar een land buiten de Verenigde Staten, bij voorbeeld in Midden- of Zuid-Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *