Iowa bezienswaardigheden en staatsinformatie

Iowa wordt ook wel the Hawkeye State genoemd. iowa natuurDe oppervlakte van Iowa bedraagt ongeveer 145.000 km2 en is de 29e staat van Amerika. Iowa heeft een inwonersaantal van 3 miljoen inwoners. De staat komt aan zijn naam door de Iowa rivier, de hoofdstad en tevens de grootste stad van de staat is Des Moines. Des Moines is een metropool en telt ongeveer 500.000 inwoners.

Bezienswaardigheden Iowa

  • Field of Dreams
  • Old Capitol

Nijverheid in Iowa

Lang geleden bestond de gehele staat uit lang prairie gras. De bizon en elanden populatie is enorm ingekrompen sinds al het gras is omgeploegd voor de landbouw. Op dit moment zijn er alleen nog de kleinere diersoorten te vinden,zoals bijvoorbeeld wasberen, herten en rode vossen.

Pelshandel en landbouw zijn de voornaamste nijverheden in de staat Iowa. Daarnaast is Iowa een grote producent van maïs. Na Californië en Texas is Iowa de derde staat voor wat betreft de veestapel. Iowa heeft vruchtbare prairies en een grote landbouw economie en wordt hierdoor gezien als een typische Mid-West staat.

Activiteiten in Iowa bezienswaardigheden en staatsinformatie

Een perfecte plek om te jagen

De zomers in Iowa zijn warm en vochtig, tegenover de koude winters. Toeristen zullen voornamelijk naar Iowa komen om te jagen en te vissen. Daarnaast trekken de vele rodeo’s en festivals veel publiek

Iowa Kaart

De kaart van Iowa.

Kaart van Iowa

[ingredients title=”bezienswaardigheden Iowa”]

  • Field of Dreams
  • Old Capitol

[/ingredients]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *