Kansas

Kansas wordt ook wel The Sunflower State genoemd, naar de grote hoeveelheid zonnebloemen. Kansas heeft ongeveer 2,7 miljoen inwoners. Kansas City ligt half in Missouri en half in Kansas en is de metropool van Kansas, alleen deze stad heeft al 1,7 miljoen inwoners. Kansas is een grote producent van maïs, tarwe en veevoeder, daarnaast heeft het een grote voorraad kolen en is het een belangrijke aardgasproducent.

Kansas en wilde dieren

Rond 1850 bestond de dierenpopulatie grotendeels uit herten, bizons, antilopen, wilde paarden en elanden, maar deze zijn door de jacht grotendeels verdwenen. Door Kansas loopt de Kansas rivier, hier komt zijn naam vandaan, vernoemd naar de Kansa indianen, ook wel ‘mensen van de zuidenwind’ genoemd. Kansas is de 34e staat van de Verenigde Staten, toegetreden in 1861. De hoofdstad van Kansas is Topeka, de grootste stad is echter Wichita.

source http://www.michaelstricklandimages.com/winter-harvest
source http://www.michaelstricklandimages.com/winter-harvest

Bezienswaardigheden in Kansas

De stad Leavenworth is een grote bezienswaardigheid, evenals Abilene, wat vroeger bekend stond als een belangrijke stad voor het vervoeren van vee. Daarnaast is het bekende stadje Dodge City een bezoek waard.

Activiteiten in Kansas

Klimaat in Kansas

In Kansas heerst er een warm continentaal klimaat, er kan sprake zijn van extreme weersomstandigheden en temperaturen. Kansas staat bekend om zijn vele tornado’s, gemiddeld 37 die toeslaan in de lente en de zomer. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot 40 graden, terwijl het in de winter heel erg koud kan zijn.

Kaart Kansas

Kaart van Kansas.

kaart Kansas

Niek Hindriks