Michigan Bezienswaardigheden

De staat Michigan bestaat uit twee schiereilanden, de Lower Peninsula en de Upper Peninsula. De Lower Peninsula heeft de meeste inwoners per km2 en hier liggen ook de grote steden. Het plaatsje Holland, wat ligt aan Lake Michigan, is een grote trekpleister voor Nederlandse toeristen. De Upper Peninsula staat bekend om zijn ruige heuvellandschap waar nog wolven en elanden voorkomen. De Lower Peninsula kent veel recreatiegebieden en staat bekend om zijn prachtige natuur. Michigan is dicht bebost en wordt omringd door grote meren.

michigan bezienswaardigheden mackinac islandBezienswaardigheden Michigan

Alleen al de kust van Michigan is prachtig. Als je deze kilometers lange kust volgt heb je al een prachtige route. Wat ook mooi is om te bezoeken, is Isle Royale National Park. Dit is een eiland dat alleen in de zomer te bereiken is per boot. In het noorden van Michigan is de Pictured Rocks National Lakeshore een bezichtiging waard.

 • Isle Royale National Park
 • Pictured Rocks National Lakeshore
 • Detroit
 • Mackinac Island State Park
 • Detroit Institute of art
 • The Henry Ford

Activiteiten in Michigan Bezienswaardigheden

Vakantie in Michigan

Michigan ligt in het noorden van de Verenigde Staten. Het is een bijzondere staat omdat Michigan uit twee grote schiereilanden bestaat. Wat voor veel staten geldt, geldt ook voor Michigan, de hoofdstad Lansing is niet de grootste en meest bekende stad in deze staat. Die eer valt te beurt aan Detroit. Michigan ligt aan twee grote meren, en de twee schiereilanden worden van elkaar gescheiden door de Straat van Mackinac. Er is een enorme brug gebouwd, de Mackinac Brug, om de twee eilanden met elkaar te verbinden. Michigan is vooral bekend vanwege de auto-industrie. De drie bekendste Amerikaanse merken, Ford, Chrysler en General Motors hebben hier hun oorsprong en belangrijkste vestiging. Michigan heeft warme zomers en koude winters. In de zomer is het heerlijk toeven aan de kust en op de stranden. Daarnaast heeft Michigan ook mooie natuur, onder andere te bewonderen in het enige nationale park van Michigan, Isle Royale. Dit National Park is alleen per boot te bereiken en trekt mede daarom nog geen 18.000 bezoekers per jaar. Maar als je houdt van ongerepte natuur moet je er zeker naartoe gaan.

Het klimaat in Michigan

Michigan kent een landklimaat met warme zomers en koude winters met sneeuw. Het weer is afhankelijk van de luchtstromen over Canada, en kan dus erg wisselvallig zijn. De Upper Peninsula heeft lagere temperaturen dan het zuiden van Michigan. Hier kan het in de maanden december tot en met februari in de nacht flink vriezen. De winters in het zuidoosten zijn een stuk gematigder.

Kaart van Michigan

Michigan op de kaart; een overzicht van Michigan

kaart michigan

Bezienswaardigheden Michigan

Een overzicht van leuke bezienswaardigheden!

Bezienswaardigheden Michigan

 • Isle Royale National Park
 • Mackinac Island State Park
 • Pictured Rocks National Lakeshore
 • Detroit
 • Detroit Institute of art
 • The henry Ford

Niek Hindriks