Montana Bezienswaardigheden

Montana is een staat met veel open ruimtes en het minst bevolkt van de Verenigde Staten. De mensen zijn er vriendelijk, maar afstandelijk tegen mensen van buitenaf. In het westen van Montana liggen bergen, terwijl het in het oosten helemaal vlak is. montana vlaktesAls je van open en weidse landschappen houdt en een onbedorven natuur, ben je in Montana op het juiste adres. Montana wordt daarom ook wel Big Sky Country genoemd.

Bezienswaardigheden in Montana

De hoofdstad van Montana is Helena. Een prachtige historische stad met een rijke geschiedenis. Butte is een klein stadje dat bovenop een kopermijn gebouwd werd. De koperwinning werd van binnenuit leeg gegraven. Het westelijke deel van Montana is voor toeristen interessant, hier bevindt zich het Glacier National Park, het meest wilde park van de Verenigde Staten.
Ga je vanuit Montana richting Yellowstone National Park? Een schitterende route is Beartooth Hwy vanaf Red Logde naar Yellowstone! Schitterende hoogte en fantastische binnenkomst in Yellowstone National Park!

Nationale Parken Montana

Meer nationale parken in amerika.

Activiteiten in Montana Bezienswaardigheden

De Prairie van Montana

Ben je geïnteresseerd in de prairies, dan kun je in Montana je hart ophalen. In het naast gelegen North en South Dakota bevindt zicht het Theodore Roosevelt Park en Mount Rushmore welke zeker een bezoekje waard zijn.
Het klimaat van Montana is in de zomer perfect; warmte overdag en koelte in de avond. In de winter vriest het flink en met de wind uit het noorden, die maandenlang aan kan houden, is het geen pretje.

De kaart van Montana

kaart Montana

Niek Hindriks