Ohio bezienswaardigheden

Ohio, afkorting OH, is een Staat in het noorden van de Verenigde Staten. Het woord Ohio is afgeleid van het Irokese woord ‘ohi-yo’, wat ‘grote rivier’ betekent. Deze naam verwijst naar de rivier Ohio, die de grens vormt tussen de Staat Ohio en de Staten West Virginia en Kentucky. De bijnaam van Ohio is “the Buckeye State”, wat verwijst naar de Ohio Buckeye Tree, oftewel de boomsoort gladde pavia. De hoofdstad van Ohio is Columbus. Andere grote steden zijn Cleveland, Cincinnati, Toledo, Dayton en Akron.

Ohio: leuk voor een weekend

Ohio is een vlak gebied met veel landbouwgrond. Voor de toerist valt er dan ook niet zo veel te halen als in andere Staten. Toch zijn er wel mooie gebieden te vinden. Als je van de natuur houdt zijn vooral de omgeving van de Ohio-rivier en het Eerie meer een bezoekje waard. Verder kan je in Ohio naar het Newport Aquarium of het King’s Island pretpark. Als je een geschiedenis liefhebber bent, dan is het National Underground Railroad Freedom center ook erg interessant.

Activiteiten in Ohio bezienswaardigheden

Klimaat in de staat Ohio

Ohio heeft een vrij warm landklimaat. Dit betekent dat de zomers aardig warm kunnen zijn, waarbij regen zich afwisselt met zonneschijn. De winters daarentegen zijn behoorlijk koud.

Bezienswaardigheden Ohio

Enkele bezienswaardigheden in Ohio.

  • Cleveland museum of art
  • Cedar Point
  • Rock and Roll Hall of fame – cleveland

Helaas zijn wij zelf nog nooit naar Ohio geweest, mocht u naar Ohio zijn geweest? Laat het ons weten!

Kaart van Ohio

Hieronder staat de kaart van de staat Ohio

Kaart Ohio

Bezoek ook de aansluitende staten: West Viriginia, Pennsylvania, Indiana, Michigan en Kentucky.  Opzoek naar alle staten van Amerika? Kijk dan snel hier: Alle staten van Amerika.

Niek Hindriks