Oregon Bezienswaardigheden

Oregon, afkorting OR, is een Staat in het noordwesten van de Verenigde Staten. De Staat grenst aan de grote oceaan. De bijnaam van Oregon is :the Beaver State”. De hoofdstad van de Staat is Salem, maar verreweg de grootste stad is Portland.

Toerisme: veel variatie in landschappen

Oregon is een Staat waarin veel verschillende typen landschappen zich verenigen. Bossen, valleien, kust en bergen; in Oregon vind je het allemaal. Een van de belangrijkste trekpleisters van Oregon is Crater Lake National Park. In dit park vind je het diepste kratermeer van de Verenigde Staten. Verder kan je als natuurliefhebber een bezoek brengen aan Mount Hood, een potentieel actieve Vulkaan ten zuiden van Portland. En als je gewoon zin hebt om te winkelen dan ben je ook wel een paar dagen zoet in Portland zelf. De stad staat bekend om zijn relaxte karakter en vele groen. Als laatste kan je in deze Staat je natuurlijk ook gewoon vermaken aan het strand.

Activiteiten in Oregon Bezienswaardigheden

Klimaat in de staat Oregon

Oregon kent een klimaat met relatief natte winters en droge zomers. Ideaal om ‘s zomers te bezoeken dus. Hoeveel klimaat er in de winter valt is afhankelijk van waar in Oregon je je precies bevindt. Dankzij de vele bergketens kan de gemiddelde hoeveelheid neerslag in verschillende gebieden sterk verschillen.

Bezienswaardigheden in de staat Oregon

Leuke Bezienswaardigheden in Oregon die echt moeten worden aangedaan tijdens een bezoek in Oregon, dit zijn natuurlijk wel de highlights van de staat!

  • Columbian River
  • Crater Lake National Park
  • Oregon Dunes National Recreation Area (en dan een met een tour hier door heen!)
  • Mount Hood
  • Multnomahwatervallen

Vakantie in Oregon

Oregon ligt in het westen van de Verenigde Staten. De staat grenst onder andere aan de Grote Oceaan en aan de staten Washington en Idaho. De hoofdstad Salem is niet de grootste stad, dat is Portland met ongeveer 700.000 inwoners. Oregon groeide vooral in de tweede helft van de 19e eeuw. Toen vestigden zich er veel boeren die werden gelokt met de toezegging dat zij een groot stuk land konden krijgen. Na de industrialisatie groeide de staat verder. Oregon biedt een grote verscheidenheid aan natuurschoon. Een stop die veel toeristen maken is bij Crater Lake National Park, waar je het diepste kratermeer van Amerika kunt bekijken. Ook Mount Hood staat vaak op het lijstje van plaatsen om te bezoeken, hier bevindt zich een vulkaan die nog actief is. Maar ook als je van een strandvakantie houdt is Oregon een goede keuze, want aan de westkust kun je volop van zon en zee genieten.

Kaart van Oregon

Hieronder staat de kaart van Oregon.

oregon kaart

Bezoek ook de aansluitende staten:  Washington, Idaho, Nevada en California. Opzoek naar alle staten van Amerika? Kijk dan snel hier: Alle staten van Amerika.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *