Hoe kies je de beste route?

Je route bepalen voor je reis door Amerika kan best lastig zijn. Er zijn zoveel mooie plekken die je kan bezichtigen, maar hoe haal je nou het beste uit je reis?

Maak een lijstje met je favoriete plekken

Wanneer je naar Amerika gaat kom je om in de mooiste natuurparken en geweldige steden. Maar wat zijn nou echt de plekken die je gezien wilt hebben? Is dat de Grand Canyon, New York of misschien de Everglades in Florida? socalpointlobosBepaal dan aan de hand van deze plekken waar je langs en gebruik je must-sees als knooppunten voor je reis. (lees hier wat mooie verborgen plekken)

Hoevaak kom je hier nog?

Het is misschien een rare vraag om jezelf te stellen, maar het kan natuurlijk best zo zijn dat je een bepaalde staat of deel van het land niet zo snel weer komt! Wanneer je toch in de buurt bent van bepaalde staten die je ooit eens wilt bezoeken, kun je deze net zo goed meepakken. Je bent er nu toch! Zoek van te voren goed op wat er nog meer te doen is in de buurt. Vergeet daarbij ook geen aandacht te besteden aan State Parks want uit onze ervaring zijn dit meestal prachtige verrassingen die lang niet zo druk zijn als een National Park!

Hoeveel tijd heb je?

Natuurlijk is het aantal weken dat je op reis bent van groot belang, want in drie weken tijd kan je natuurlijk een stuk minder zien dan in één half jaar. Wanneer je bijvoorbeeld drie weken gaat en je begint in Californië is het logisch om niet te ver van deze staat af te wijken. Blijf in de staten rondom Californië, want wat ook erg belangrijk is dat je er van moet kunnen genieten! Neem de tijd om een National Park goed te bekijken en zorg ervoor dat je niet maar een paar uur hebt, want wie weet wanneer je er ooit weer terug komt. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk zien in je vakantie, maar je moet ook prioriteiten stellen om een zo mooi mogelijke reis te kunnen maken.

Hou rekening met het weer

Wanneer je niet in het hoog seizoen reist is het verstandig om van te voren te bekijken wat voor border inn , nevada - utaheen klimaat het deel van Amerika heeft waar je naar toe reist. In het najaar en de winter kan het behoorlijk koud worden aan de oost kust terwijl het dan aan de west kust nog steeds heerlijk weer is. Het natuurlijk waar je zelf voor kiest tijdens je reis, maar het is beter om teleurstelling te voorkomen!

 

Yosemite is een veelbezocht National Park, lees hier meer, een echte wandelfan? Loop dan de PCT! In de herfst in Amerika? Bezoek dan New England!