Bekende Amerika Roadtrips

Er is geen betere manier om Amerika te verkennen dan door een Roadtrip te maken. Wij hebben de beste roadtrips voor je op een rijtje gezet.

Atlantic Coast Drive

Deze geweldige Atlantic Coast Drive is een 2000 mile lange roadtrip die in Boston, Massachusetts begint en eindigt in Key West, Florida. Key West het meest zuidelijke puntje van de Verenigde Staten. De tweebaans wegen schuiven door stad en landerijen, maar ook kom je rustige strand communities tegen die tussen de wildernis van de kust zijn gelegen.

Blues Highwayblueshighway

De legendarische Blues Highway, U.S. Route 61, is een onvergetelijke reis van Nashville, Tennessee naar New Orleans, Louisiana, met muziek op elke straathoek. Van de geboorteplaatsen van beroemde artiesten tot vinyl record shops tot recording studios en heerlijk eten. Elke plek langs deze route heeft zijn eigen verhaal.

Great River Road

De Great River Road volgt de volledige machtige Mississippi. Met de Great River Road reis je door 10 verschillende staten die de Missipi doorkruist. De trip begint in Minnesota en eindigt in Louisiana. Onderweg is er zoveel te doen en te zien dat het aan te raden is om een langere periode te doen over deze Great River Road.

New England Coastnewengland

Met deze kust route doorkruis je kleine rustige dorpjes tot grote bruisende Oost Amerikaanse steden. De route begint in Boston, Massachusetts en eindigt in Freeport, Maine. Geef jezelf de tijd om mooie strandwandelingen te maken en te genieten van de verse vis en schaaldieren.

Oregon Trail

De Oregon Trail is veel meer dan alleen een toegangspoort naar de staat Oregon. Het was in de begin van de 18e eeuw de weg voor goudzoekers, boeren en gelukzoekers op weg naar de Pacific Ocean. Vandaag de dag is het een prachtige route met mooie rots formaties en af en toe is zijn er nog sporen te vinden van de oorspronkelijke weg.

Pacific Coast Highwaypacificcoasthw

‘Welcome to America’s dream drive’ De pacific Coast Highway is een spectaculaire route die je langs de kust van de staten Washington, Oregon en California leidt.  Deze roadtrip is dé manier om de prachtige kustlijn te bewonderen en de cultuur van de west coast te proeven.

 

 

 

Route 66route 66

En natuurlijk mag in deze lijst Route 66 niet ontbreken! Deze Highway is in de jaren 20 van de vorige eeuw gebouwd. dit was de eerst Highway die van oost naar west werd gemaakt.  Tegenwoordig is het een prachtige route die vooral erg leuk is doordat de klassieke tankstations en uithangborden zijn blijven staan.  De route begint in Chicago en leidt je vervolgens door 8 staten naar het strand in Santa Monica, California. in 1985 is Highway 66 officieel opgeheven en vervangen door een Interstate. Wanneer je een rondreis maakt door het westen van Amerika is het ook leuk om een klein stukje van deze route mee te pakken en te genieten van de fotogenieke dorpjes.

 

 

 

Afbeeldingen komen van Pinterest!

 

 

[map weather=”1″ clouds=”1″ autofit=”1″] [pin tooltip=”Blues Highway” description=”Blues Highway”]Blues Highway[/pin] [pin tooltip=”Atlantic Coast Drive” description=”Atlantic Coast Drive”]Atlantic Coast Drive[/pin] [pin  tooltip=”Route 66″ description=”Route 66″]Route 66[/pin] [pin tooltip=”Great River Road” description=”Great River Road”]Great River Road[/pin] [pin  tooltip=”New England Coast usa” description=”New England Coast”]New England Coast road usa[/pin] [pintooltip=”Oregon Trail usa” description=”Oregon Trail”]Oregon Trail usa[/pin] [pin tooltip=”Pacific Coast Highway” description=”Pacific Coast Highway”]Pacific Coast Highway[/pin] [/map]