De hoogste gebouwen van Amerika – Verenigde Staten

De hoogste gebouwen van Amerika – Verenigde Staten

Amerika staat bekend om zijn opvallende hoge bouwwerken. De Twin Towers, waar op 11 september 2001 de aanslagen plaatsvonden, zijn natuurlijk de bekendste, mede vanwege “nine-eleven”. Maar er zijn meer hoge gebouwen in de VS. Wolkenkrabbers waarin woningen en kantoren zijn gevestigd zijn er heel veel te vinden, maar er zijn ook bekende hoge bouwwerken die geliefd zijn bij toeristen. Die vind je door de hele VS, ze staan in verschillende staten. Dus als je ze allemaal wilt zien zul je een rondreis moeten boeken.

One World Trade Center in New York

world trade center oneHet hoogste gebouw in de VS is het One World Trade Center in New York, dat in 2014 werd voltooid. Het gebouw is 541 meter hoog en heeft 94 verdiepingen. Voor de hoogte van 541 meter is gekozen omdat dit gelijk staat aan 1776 voet, en in dat jaar, 1776 dus, werd Amerika onafhankelijk. Dit gebouw werd gebouwd ter nagedachtenis aan de verwoeste Twin Towers en daarom heeft deze wolkenkrabber de bijnaam Freedom Tower. Het is op dit moment het hoogste gebouw van de VS en wereldwijd staat het qua hoogte op de zesde plaats. In de Freedom Tower zijn voornamelijk kantoren gevestigd.

Willis Tower, voorheen de Sears Tower, Chicago

De Willis Tower in Chicago is met zijn 442 meter ruim honderd meter lager dan het op dit moment hoogste gebouw in de VS. Wanneer de op het gebouw geplaatste antennes worden meegenomen in de hoogteberekening komt het gebouw tot een hoogte van 528 meter. Toen de Willis Tower in mei 1973 zijn hoogste punt bereikte was het het hoogste gebouw ter wereld, maar die titel moest het later weer afstaan aan de Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur in Maleisië. De oorspronkelijke naam dankt de toren aan het postorderbedrijf Sears, dat er na de voltooiing zijn intrek nam met 7000 werknemers.Willis Tower amerikaantje In 2003 vertrok Sears, maar het duurde nog tot 2009 tot de toren een naamswijziging onderging met de komst van verzekeraar Willis. Maar bij het grote publiek is de toren nog steeds bekend onder de oude naam Sears Tower.

Trump International Hotel and Tower, New York

Trump International Hotel and TowerDeze in Chicago gebouwde wolkenkrabber is 423 meter hoog en heeft 96 verdiepingen. In het gebouw is een hotel gevestigd, er zijn restaurants en er is een grote health & spa club. In deze tower zijn ook woningen gevestigd, en daarmee verdiende het gebouw de titel van de hoogst gebouwde woningen ter wereld. Omdat er niet alleen woningen in de toren zijn, is dit niet de hoogste woontoren ter wereld. Er zijn naast de hotelkamers luxe penthouses gebouwd op de hoogste verdiepingen. Trump international Hotel and Tower werd in 2009 voltooid. Rond het gebouw ligt een enorm park, dat ruim 4900 vierkante meter beslaat.

Empire State Building

Eén van de bekendste hoge gebouwen van de VS is het Empire State Building in New York. Deze wolkenkrabber is 381 meter hoog en staat op de vierde plaats van hoogste gebouwen in de Verenigde Staten. Het Empire State Building werd geopend op 1 mei 1931. De VS zat toen midden in de crisis van de jaren 30, de beurskrach van 1929 was vlak voor de start van de bouw. Het gevolg was een gebrek aan huurders, er waren voornamelijk kantoorpanden in het Empire State Building gevestigd. Dit leverde de bijnaam “Empty State Building”op. Het Nederlandse bedrijf Phillips installeerde in 2012 een systeem van meerkleuren LED-verlichting op het gebouw, waardoor er lichtshows kunnen worden gegeven en het gebouw in diverse kleuren en patronen kan worden verlicht.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*