Betalen in Amerika, hoe zat het ook alweer?

Betalen in Amerika, hoe zat het ook alweer?

In Nederland kun je vrijwel overal terecht met je Maestro- bankpas. Hoe is dat eigenlijk buiten onze grens? En dan meer specifiek: hoe is dat in Amerika? Kennen zij daar ook ons vertrouwde Mastcard-logo of werkt het iets anders? Een ding is helder: Amerika is, altijd, en dus ook waar het om betalen gaat het land van de onbegrensde mogelijkheden. De kans dat je zonder geld komt te zitten vanwege een tekort aan geldautomaten of banken is vrij klein, zeg maar nihil. Toch zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden, dingen die net iets anders geregeld zijn dan bij ons in Nederland. Het betalen in Amerika is zoiets, wat anders gaat dan bij ons.

Pinnen, contant betalen of de creditcard?

Ook in Amerika is het volstrekt normaal om te pinnen of contant te betalen. Wat je wel moet weten is dat Maestro minder ingeburgerd dan hier in Nederland. Het zijn Europese logo’s. Je kunt met je bankpas betalen als je het logo van Cirrus of Maestro ziet staan. Ook als je slechts één van beide logo’s ziet staan kun je betalen. In grote steden en bij grote winkelketens is het meestal geen probleem om met je Europese betaalpas te betalen. Vergeet daarbij niet dat je soms je je instellingen voor je pas moet wijzigen. Niet elke bank heeft hierin dezelfde regels maar het is aan te raden dit vooraf uit te zoeken. Daarnaast is het aan te raden te zorgen voor een creditcard wanneer je naar Amerika gaat.

Creditcard

mastercardOok in Nederland is de creditcard inmiddels al vele jaren behoorlijk ingeburgerd als betaalmiddel. Hoe lang is het geleden dat er bij grotere uitgaven gebruik gemaakt werd van een betaalcheque? Het lijkt iets uit een ander tijdperk. In plaats daarvan heeft de creditcard zich een plaats verworven in ons betaalverkeer. Betalen met je creditcard is veilig en kan bijna overal. In tegenstelling tot je vertrouwde bankpas wordt je creditcard wel overal in Amerika geaccepteerd. Het maakt daarbij niet zoveel uit van welke creditcard aanbieder je een kaart hebt.

Veiligheid voor alles

We hoeven het je niet meer te vertellen dat betalen met je creditcard een veilige manier van betalen is. Wanneer je iets bestelt op internet en je bestelling komt niet dan annuleer je eenvoudig de betaling. En wordt je card gestolen of wordt er misbruik van gemaakt dan wordt de schade verhaald op je creditcard aanbieder.
Meer informatie over betalen in Amerika

Comments are closed.