Roadtrip USA 2016 Denver -> San Francisco – deel 2

Lava Hotsprings

Dit wordt aangegeven als iets heel magisch, met termaalbaden. Iets wat wij dus niet mochten missen, viel dit even tegen! Wij hadden allemaal het beeld voor ons dat er in de natuur van die termaal baden waren, op het eerste oog leek dit een buitenzwembad met kleine badjes.
We zijn hier ’s avonds toch heen gegaan en het was heerlijk!!
Er waren vier verschillende baden met verschillende temperaturen, ieder bad een andere temperatuur.
zion

De volgende dag reden we richting Salt Lake City en overnachten we in Provo, hier zijn we ’s avonds naar een Mall geweest. De volgende ochtend reden we naar Salt Lake City, hier is het Mormoonse geloof een groot deel van de stad.
Temple Square is leuk om te bezoeken, dit is een “plein” met meerdere tempels/ kerken van het mormoonse geloof, hier kun je vrij rondlopen en geven zusters rondleidingen en vertellen over het mormoonse geloof. Heel bijzonder om te zien!
In 2002 hebben de Olympische spelen hier plaats gevonden, hier vind je diverse bezienswaardigheden van terug. 3 jaar terug zijn wij het olympisch schaatsstadion ingegaan, deze staat op een universiteiten terrein en konden we vrij bezoeken, ook is hier het olympisch teken te zien.

Zion National Park

Een mooie maar warme dag (bijna 40 graden) om een hike te maken, in dit park gaat er een shuttle bus die je bij diverse punten af kan zetten om te wandelen. De wandelingen zijn te doen op diverse gradaties, van makkelijk naar moeilijk, en van 30 minuten tot 8 uur.
Na goed ingesmeerd te hebben en alle waterflessen te hebben gevuld hebben we een hike gedaan van 6 KM, meteen een eerste klim omhoog en goed opletten waar je loopt want je loopt over de rotsen heen.

Bryce Canyon

Ook hier rijden er shuttle bussen door het hele park en kun je uit stappen waar je maar wilt.
Dit keer was het weer wat aangenamer en hebben we uiteraard weer een hike gemaakt. Met deze hike gingen we echt de canyon in, echt te gek! Een hike kun je op je eigen tempo doen en is dus voor bijna iedereen ook wel te doen, de paden zijn ongelijk en soms smal.
Alleen eenmaal beneden in de canyon beseften we ons dat we straks ook weer omhoog moesten en dat was ook wel een klim met een paar “foto pauzes”.

Die avond wouden we in Page overnachten, alleen waren de campings in de buurt allemaal vol waardoor we hebben overnacht op de parkeerplaats van de Wallmart. We waren echter niet de enigste want er stonden ongeveer 40 campers al aan het begin van de avond.
Op bijna alle parkeerplaatsen van de Wallmart mag je gratis overnachten, de winkels zelf zijn vaak tussen 00.00 en 05.00 gesloten waardoor je dus lekker alle tijd heb om boodschappen te doen of te struinen in deze grote winkels. En natuurlijk vers brood de volgende morgen!

Horseshoe Bend / Antelope canyon

imageVandaag stond Horseshoe bend en de Antelope canyon op de planning.
Eerst zijn we naar Horseshoe bend gegaan, na een kleine wandeling naar “beneden” kom je op deze schitterende en bijzondere plaats. Als je hier aan de rand staat vergeet je op de een of andere manier alles om je heen, gewoon even zitten en genieten van al het moois.

Hierna zijn we naar de Antelope canyon gegaan, je hebt de Lower Antelope canyon en de Upper Antelope canyon. Op aanraden zijn we naar de Lower Antelope canyon gegaan, dit zou minder toeristisch zijn en mooier dan de Upper Antelope canyon.
Dit is een gebied in bezit van de Nowaja indianen, het entreegeld gaat dan ook naar hun, en het entreegeld ($20) is het meer dan waard.
Met een kleine groep ga je met een gids mee, je loopt een stuk over rotsen (vlak) en een klein stukje naar beneden wat minder vlak is maar wel te doen. Dan kom je bij een trap uit en ga je drie trappen naar beneden en kom je beneden in de canyon terecht. Op foto’s denk je weleens dit is bewerkt en kan er niet zo uit zien, nou mooi wel!! Echt prachtig wat je dan te zien krijgt, je kan je niet voorstellen dat zoiets bestaat, je kijkt je ogen uit.
Je loopt door de canyon en de gids laat zien wat de mooiste plekken zijn, de mooiste foto’s en wat je allemaal in de rotsen voor afbeelding kan zien.