Florida

Orlando Skyline
Bron: wikipedia

In het Zuidoosten van de Verenigde Staten ligt Florida. Florida is vier keer zo groot als Nederland en grenst aan de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico. Het is één van de meest bevolkte gebieden van de Verenigde Staten. De hoofdstad van Florida is Thallahassee. De bekendste steden zijn Orlando en Miami, maar ook Disney World is hier te vinden. De grootste stad van Florida is Jacksonville. De bevolking van Florida groeide erg snel sinds er mensen uit Europa kwamen wonen, daarvoor werd de staat bewoond door verschillende stammen.

Het weer in Florida

Florida heeft een warm subtropisch klimaat en wordt daarom ook wel The Sunshine State genoemd. De gemiddelde temperatuur ligt tissen de 20 en 30 graden, met milde winters en relatief weinig regenval. Langs de kust van Florida is het in de zomer relatief koeler.

Nationale Parken in Florida

Hieronder staan diverse Nationale parken in Florida!

  • Everglades National Park
  • Biscayne National Park
  • Dry Tortugas National Park

Bezienswaardigheden in Florida

Als je in Florida bent zijn er vele bezienswaardigheden. Alleen de stad Miami en Disney World zijn al een bezoek waard. In Disney World kun je zo een week vertoeven, maar ook de vele zandstranden zijn een bezoek waard. Meer bezienswaardigheden:

  • De grote sportclubs, als Miami Heat, Orlando Magic en Tampa Bay rays
  • Daytona International Speedway
  • Kennedy Space Center

Activiteiten in Florida

Kaart van Florida

florida

 

Vakantie naar Florida

Florida is een populaire staat voor Nederlanders om naartoe te gaan voor een vakantie in Amerika. De belangrijkste reden daarvoor is het weer. In Florida heerst een prettig klimaat, dat deze staat de bijnaam “Sunshine State” opleverde. Vooral Miami is een populaire vakantieplaats. Miami is in de meeste gevallen niet rechtstreeks per vliegtuig te bereiken vanuit Europa. Omdat de afstand te groot is moet je in Amerika een overstap maken. Belangrijke steden in Florida zijn onder andere Orlando en Jacksonville. Deze laatste is de grootste stad van Florida. Een bekende toeristische trekpleister is Disney World. In Florida vind je drie van de ruim 60 nationale parken van Amerika. Hier kun je genieten van de flora en fauna die deze zuidelijke staat te bieden heeft. In Florida vind je ook het Kennedy Space Center en de lanceerbasis Cape Canaveral. Hier werden de Space Shuttles gelanceerd voor hun ruimtereizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *