Kentucky Bezienswaardigheden en Staatsinformatie

Kentucky is te herkennen aan haar uitgestrekte velden met glooiende heuvels, witte veranda’s, piepende hekken en een schilderachtig landschap. Oorspronkelijk werd Kentucky bevolkt door Indianen. Kentucky is bekend van Kentucky Fried Chicken, paarden en country muziek. Ook het grootste grottencomplex van de wereld vind je hier; Mammoth Cave.

Lexington en Louisville

kentucky nationale ParkenDe hoofdstad van Kentucky is Frankfort. Het is een klein plattelandsstadje in de vallei van de Kentucky River. Dit stadje is niet erg in trek bij toeristen en is ook niet echt de moeite waard om te bezoeken. Louisville en Lexington daarentegen zijn twee grote steden die een bezoek zeker waard zijn. De hoofdattractie van Louisville is de paardenrace bij de Churchill Downs.

Kentucky Bezienswaardigheden

  • Louisville
  • Lexington
  • Mammoth Cave

Activiteiten in Kentucky Bezienswaardigheden en Staatsinformatie

Kentucky Fried Chicken

Niet alleen paarden staan centraal in Kentucky, ook de Fried Chicken. Het is mogelijk om een kijkje te nemen in de keuken van deze beroemde fastfoodketen. De Country Music Highway bevindt zich in het oosten van Kentucky. Hier komt de bekende countrymuziek vandaan. Grote country legendes wonen langs deze snelweg, als Loretta Lynn en Billy Ray Cyrus. In het Zuiden vindt je het Mammoth Cave National Park, het grootste grottencomplex ter wereld. Je kunt hier een tour krijgen door het enorme complex.

Kaart Kentucky

Kentucky kaart, uitgebreide informatie over de staat;

Kaart Kentucky

Bezienswaardigheden Kentucky

[ingredients title=”Checklist bezienswaardigheden”]

  • Louisville
  • Lexington
  • Mammoth Cave National Park

[/ingredients]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *