Rhode Island Bezienswaardigheden

Rhode Island, afkorting RI, is een Staat in de vorm van een eiland in de Narragansett Bay. Het eiland staat ook wel bekend als Aquidneck Island. Het eiland is echter niet de hele Staat. Het deel dat aan het vaste land vastzit wordt ook wel Providence Plantations genoemd. Qua oppervlakte is Rhode Island de kleinste Staat van de Verenigde Staten. Om voor de hand liggende redenen is de bijnaam van de Staat “the Ocean State’. Providence is de hoofdstad.

Newport: een luxe leven

De bekendste plaats van Rhode Island is Newport. Newport is een luxe badplaats, waar de rijke elite van de oostkust vaak de zomer doorbrengt. Uiteraard is een eiland aan de Atlantische Oceaan bij uitstek een geschikte plaats als je lekker wil zonnen op het strand. Verder heeft Providence een aantal bijzondere gebouwen en monumenten die je kan bezichtigen, waaronder Kennedy Plaza, het Providence Atheneum, het stadhuis en het Rhode Island State House.

Activiteiten in Rhode Island Bezienswaardigheden

Klimaat in de staat Rhode Island

Rhode Island heeft, in tegenstelling tot wat je zou verwachten, een continentaal klimaat. Dit houdt in dat dezomers warm en vochtig zijn en de winters aan de koude kant. Ook kan je in Rhode Island aardig wat regen en inde winter sneeuw verwachten.

Bezienswaardigheden Rhode Island

Hieronder een overzicht met leuke bezienswaardigheden in de staat Rhode Island.

  • Waterfire
  • Fort Adam State park
  • Roger Williams park
  • Newport cliff park

Kaart van Rhode Island

Uitgebreide kaart van Rhode island;

Kaart Rhode Island Staat

Bezoek ook direct de volgende aansluitende Staten: Connecticut en Massachusetts. Opzoek naar alle staten van Amerika? Kijk dan snel hier: Alle staten van Amerika.

Niek Hindriks