Washington Staat bezienswaardigheden

Washington, afkorting WA, is een Staat in het noordwesten van de Verenigde Staten, aan de kust van de Grote Oceaan. Deze Staat moet je niet verwarren met de hoofdstad van de Verenigde Staten, Washington D.C., die in het oosten van het land ligt. De bijnaam van de Staat is “the Evergreen State”. De hoofdstad van Washington is Olympia, maar verreweg de meeste mensen wonen in Seattle.

Gevarieerde natuur in Washington Staat

Washington heeft een bijzonder gevarieerde natuur. Zo lopen er niet alleen twee bergketen door de Staat, namelijk de Pacific Coast Range en de Cascade Range, maar kan je er ook halfwoestijnen en zelfs regenwoud vinden. Veel van deze gebieden zijn bij uitstek geschikt voor buitenactiviteiten. Verder zijn er in het gebied een aantal, potentieel actieve, vulkanen te vinden. Als je liever gaat winkelen kan je het beste terecht in Seattle. Met 60% van alle inwoners van de Staat, is dit verreweg de grootste stad van Washington. Verder zijn er in Washington een aantal grote bedrijven gevestigd die je kan bezoeken, waaronder Boeing.

Activiteiten in Washington State

Klimaat in Washington staat

Door de verschillende typen natuur vind je in Washington ook verschillende klimaattypen. In het grootste deel van de Staat relatief droge zomers en vrij natte winters, met gedurende het hele jaar gematigde temperaturen.

Bezienswaardigheden in Washington staat

Absolute bezienswaardigheden zijn:

  • Space needle
  • Olympic Park
  • Mount Rainier en Mount Rainier NP
  • St Helene gebergte

Kaart Washington State / Washington Staat

Hieronder staat de kaart van de staat Washington:

washington state
Bekijk ook de pagina’s over Oregon en Idaho. Opzoek naar alle staten van Amerika? Kijk dan snel hier: Alle staten van Amerika.

Vakantie naar Washington

De staat Washington ligt in het noorden van de Verenigde Staten, tegen de grens met Canada. Verwar deze staat niet met de hoofdstad van de VS, Washington D.C., die meer oostelijk ligt. De grootste en bekendste stad in Washington is Seattle, hier wonen ook de meeste mensen. Dit is echter niet de hoofdstad van Washington, dat is Olypia. Een tweede bekende stad in Washington is Vancouver. De staat is vernoemd naar de eerste president van de Verenigde Staten, George Washington. Washington sloot zich in 1889 als 42e staat aan bij de Unie die later de Verenigde Staten zou worden. Washington grenst aan de staat Idaho in het zuiden en aan Oregon in het oosten. Aan de westzijde grenst Washington aan de Grote Oceaan. De meeste economische bedrijvigheid speelt zich af in Seattle en zijn voorsteden. In de woestijnachtige delen van deze staat wordt veel landbouw bedreven.

 

Niek Hindriks