Katmai National Park

Het Katmai National Park and Preserve ligt in het zuiden van de staat Alaska in Amerika, op het schiereiland Alaska Peninsula. Het park is alleen per boot of vliegtuig bereikbaar.

Het Katmai National Park and Preserve werd in 1980 een nationaal park en beslaat een oppervlakte van zo’n 14.600 km2.

Bezienswaardigheden Katmai National Park and Preserve

Katmai National Park and Preserve  brook fallsHet park biedt een grote diversiteit aan natuur en bestaat uit vulkanen, bossen, toendra’s en bergmeren.

Activiteiten in Katmai National Park

The Valley of Ten Thousand Smokes

The Valley of Ten Thousand Smokes beslaat met zijn 65 km2 oppervlakte maar een klein deel van het park en is ontstaan tijdens een vulkaanuitbarsting van de Novarupta in 1912. De voorheen groene vallei werd bedolven onder een dikke laag as en lava.

Vandaag de dag biedt het een bron aan informatie aan vulkanologen. Er ligt een wandelroute waar je onder begeleiding van een gids, via de Ukak Falls Trail, in de vallei kunt afdalen.

Wandelen Katmai National Park and Preserve

Er is in dit park, naast de Ukak Falls Trail, nog één andere uit gestippelde route: de Dumpling Mountain Trail. Dit pad begint bij Brooks Camp Campground, waar je onder begeleiding van een gids (ranger) naar de top van de Dumpling Mountain klimt. Daar bevindt zich een uitzichtpunt, vanwaar uit je weidse uitzichten hebt over Naknek Lake en de omgeving.

Fauna

Behalve de prachtige omgeving biedt het park onderdak aan tal van dieren, waaronder elanden, wolven, kariboes, rode vossen en de lynxen. Verder leven er veel water- en roofvogels in het park. Aan de kust heb je kans om zeehonden, zeeleeuwen en otters te spotten.

Het Katmai National Park and Preserve staat vooral bekend om zijn grote berenpopulatie: meer dan 2.000. Bij Brooks Camp zijn speciale platforms aangelegd, waar je in alle veiligheid de beren op jacht kunt zien, zoekend naar zalm in de Brooks River. Je moet bij het Visitor Center eerst een instructiefilmpje volgen over de ‘do’s en don’ts’ tijdens het ‘bear watching’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *