De Tioga Pass en de woestijnen van Nevada (Carson city)

De Tioga Pass en de woestijnen van Nevada (Carson city)

16 juli 2014, 

Eén dag in Yosemite is eigenlijk te kort, maar omdat het weer niet heel erg goed was zijn we eigenlijk van Mariposa direct richting de Tioga Pass gereden, en vanaf de tioga pass over de schitterende Highway 395 richting het noorden, om vervolgens te overnachten in Carson City!

Tioga Pass

IMG_8648De reis door Yosemite zou langer duren want er zou veel aan de weg gewerkt worden, echter was dit vandaag niet het geval en na de afslag richting de California State Route 120 begint de mooie klim richting en al rijdend, slingerend door de bochten bereik je uiteindelijk de schitterende uitzichtspunten boven op de Tioga Pass. De top passeer je op 9000 feet, ongeveer 3000 meter en terwijl je hier rijdt zie je her en der nog sneeuw liggen! ( als je richting Yosemite gaat buiten de zomer, is het zeker aan te raden je goed te laten informeren of de pas open is is of niet, zo was de pas afgelopen zomer pas in eind mei geopend voor verkeer (werd ons verteld).IMG_8620
Het uitzicht en de schitterende meren en soms een glimp van de Half Dome op te vangen, maken deze tocht door de Tioga Pass zeer mooi en zeker de moeite waard. Als je uiteindelijk langs Mount Diana en Tioga Peak bent gereden begin je aan de afdaling.
De afdaling richting Mono Lake,  vind ik persoonlijk echt een super mooie afdaling, de rotsen aan de linkerkant, de stijle afgrond aan de rechterkant en het schitterende uitzicht op de woestijn in de verte (af en toe een glimp van Mono Lake) maken de afdaling een unieke beleving!IMG_8624

Aan het einde van de Tioga Pass heb je het dorpje Lee Vining waar je kan genieten van een typische Amerikaanse lunch (en verder, afgezien van de restaurants, verder niks te doen is). Na een stevige lunch zijn we weer in de auto gaan zitten. Tijdens de afdaling van de Tioga Pass was het schitterend weer, echter kwam de onweer en regen uit Yosemite ons achterna en het begon vervolgens ook te regenen.

Ons einddoel was Carson CityIMG_8642, welke we via het volgen van de highway 395 zouden bereiken. Omdat de zon scheen en de regen af en toe hard naar beneden kwam leverde dit schitterende plaatjes op van de omgeving en de bergen.

Carson City

De highway 395 gaat richting Carson City (hoofdstad van Nevada), tijdens de tocht over de Highway 395 ga je van de staat California naar de staat Nevada ( de Silver state!), we kwamen aan het einde van de middag aan op de camping en we zijn direct met de auto naar Carson City gereden om enkele aankopen te doen bij de Walmart. Tijdens ons bezoek aan de Walmart, kwam er een donkere onweersbui op ons af en sloeg er her en der bliksem in en op de bergen achter de Walmart. Wat uiteindelijk resulteertde in een een fikse brand.IMG_8646

Op advies van de beheerder van de camping zouden we naar het restaurant in het Fandango Casino moeten gaan. Het Duke’s Steak House zou veruit het beste restaurant van Carson City zijn.
Echter waren we helaas wat laat en konden we hier niet meer eten ( half 10 ging het restaurant dicht). Uiteindelijk zijn we beland bij de Apple Bee’s, waar je ook voor een goede prijs een lekker kan eten en cocktails kan nemen.

De volgende dag zou ook weer mooi zijn, Lake Tahoe.. volgens vele Amerikanen “het mooiste meer van Amerika”.

 

Comments are closed.