Vertrek uit San Francisco, op naar de camper en Yosemite

IMG_8511
Palace of Fine Arts

14 juli 2014,

Op de tweede dag, waren we redelijk vroeg +- 8 wakker om vervolgens rond half 9 door de stad te cruisen met de auto. Via de pieren, richting de Marine Drive, om de  Golden Gate Bridge nog eens goed te bekijken. Tussendoor zijn we gestopt om het Palace of Fine arts te bekijken. Hier waren we nog niet eerder geweest en toch zeker de moeite waard om te bekijken.

Nadat we schitterende foto’s hebben genomen van de Golden Gate, zijn we over de Golden Bridge heen gereden om daar ook op de uitzichtpunten nog enkele foto’s te maken. 
Vanaf dit punt zijn we naar het strand gereden, deze stranden zie je vaak in films over / in San Francisco. In de stad was het aangenaam weer maar aan deze kant van de stad was het redelijk fris in verband met de mist en wind.

Omdat we om 13:00 de camper konden ophalen bij Moturis in Dublin, even buiten San Francisco, hebben we vervolgens onze navigatie ingesteld en zijn we naar Dublin gereden.

IMG_8534
Golden Gate

Tijdens de route uit de stad zijn we nog langs het bekende FullHouse gereden om daar een foto van te maken, echter stonden ze in de steigers dus was het niet de moeite waard.

Uiteindelijk zijn we nogmaals dwars door de stad gereden en om via de BayBridge de stad te verlaten en de weg te vervolgen naar Dublin.(+- 1 uur rijden buiten de stad).

IMG_8581
Onderweg naar Mariposa

Hier stond onze camper helaas nog niet op ons te wachten en na meermaals excuses, 3,5 uur later kregen we dan eindelijk onze camper. In de tussentijd zijn wij naar de WallMart gereden voor alvast wat basis boodschappen, maar de service bij Moturis was wel erg slecht.

Met fikse vertraging zijn we vervolgens afgereisd naar Yosemite, hier kwamen we rond 20:00 aan, we hadden een plek geboekt op de KOA Yosemite West – Mariposa.

De KOA camping hier was niet zo heel goed, personeel was nogal onvriendelijk en alles was een beetje vies. Dit viel ons toch wel tegen, omdat we in onze gedachten hadden zitten dat KOA toch altijd erg goed was. De Jetlag was kwam toch opeens weer om de hoek kijken en hebben we gauw onze bedden opgemaakt en zijn we gaan slapen. De koffers kunnen we morgen wel uitpakken!

 

[map type=”hybrid” autofit=”1″] [pin description=”Uitzichtpunt op de Golden Gate vanaf de stad naar goldengate”]marin drive, san francisco[/pin] [pin description=”Uitzichtpunt op de Golden Gate, met op de achtergrond de stad”]Battery Spencer, Conzelman Road, Sausalito, Californië, Verenigde Staten[/pin] [pin description=”Strand”]1000 Great Hwy San Francisco, CA 94121[/pin] [pin description=”Full house”]1709 Broderick San Francisco, CA 94115 Verenigde Staten[/pin] [pin description=”Bay Bridge, san francisco”]Bay Bridge, san francisco[/pin] [pin description=”moturis dublin”]Dublin, california[/pin] [pin description=”KOA yosemite West – Mariposa”]KOA yosemite West, Mariposa[/pin] [/map]