Nashville, Jack Daniel’s Distillery, Macon en Savannah

In Nashville aangekomen zitten we weer in een Days Inn motel. We waren nog op zoek naar een B&B, maar deze zijn zo duur, dat we toch maar voor de motels kiezen. In Nashville op zoek naar de Grand Ole Opry, het is vrijdagavond en dan is er een optreden. Omdat we vrij laat aankomen is het al donker. We kunnen de ingang niet vinden en besluiten om naar het centrum (Broadway) te gaan. We vinden een parkeerplaats, die is vrij leeg, als we willen betalen begrijpen we waarom, $ 35,- minimaal. Dus op zoek naar een parkeerplaatje met een parkeermeter, nu voor $ 1,50 een klein uur. Beter! Daar vinden we bars en winkels. Als je op zoek bent naar mooie laarzen, kun je hier vast slagen. In bars is er bijna overal weer livemuziek, wij naar binnen. De sfeer is hier heel relaxt, waar we in Mempis ons rijbewijs nog moesten tonen, hoeft dat hier helemaal niet. Voelde trouwens wel als een compliment, als je bijna 50 bent ;-). Volgende dag gaan we naar Jack Daniel, weer een mooie rit, we rijden vooral B wegen, dan zie je de mooiste landschappennashville by night.

Het valt ons wel op dat we vaak dode dieren zien liggen naast de weg, gordeldieren, reeen en wasbeertjes, maar we hebben ook al veel kalkoenen, reeen en eekhoorntjes gezien, levend dus. Bij de destileerderij krijgen we een gratis rondleiding. Echt heel interresant. We beginnen bij een barrelhouse, oplag voor 22.000 vaten wiskey, zulke opslagplaatsen hebben ze 80. Da’s echt heel veel wiskey. De zachte smaak komt vooral omdat het drankje gefilterd word door houtskool. Mooi om te zien hoe het hele proces gaat. We krijgen zelfs een free shot Jack on the rocks, nou ja, een fotoshot, van Jack’s standbeeld op rotsen. Daarna nog even in Lynchburg zelf rondgelopen, een historisch plaatsje met vooral antiekzaakjes, souveniershops en restaurantjes.
Volgende dag op weg richting Florida, we besluiten om ook naar Savannah te gaan, naar horen zeggen de oudste stad in Amerika. Een flinke rit, daarom nog een tussenstop in Macon. We komen er ’s avonds binnen gereden en zien de prachtige oude houten huizen. Een heel welvarend stadje, omdat er ook een universiteit is, is er ook veel jeugd. En ook een opera, de hele stad is vol geparkeerd en dus moeten we goed zoeken naar een parkeerplaats. Uiteindelijk vinden we een mexicaans restaurant. Volgende dag naar Savannah. Ook weer zo’n mooie stad met grote houten huizen. Lange lanen met groenblijvende eiken die volhangen met spaans mos. De stad ligt niet echt aan de oostkust maar aan Savannah rivier, naast de rivier is het een levendige boel. In een bar oesters gegeten, een must hier aan de oostkust.

Volgende dag weer verder naar het zuiden, de temperatuur wordt al echt lekker, de schoenen worden ingeruild voor slippers. We boeken een motel vlak bij Daytonabeach. Hier zitten we 2 nachten. Genieten van het mooie weer. Onderweg nog heerlijk geluncht, op echte borden met echt bestek, afgelopen dagen dagen hebben we alleen maar van plastic en tempex gegeten. Wat een afval elke keer. Deze keer hebben we geen ontbijt erbij, dus net nog even wezen shoppen voor brood, eitjes, kaas, melk, enz. Nog een wandeling langs het strand, heerlijk, een paar dagen niet veel doen, daar zijn we ook aan toe. Boeken liggen al klaar.