De eerste dagen, Porth Arthur, Nederland en New Orleans

Zo, de eerste dagen zitten er alweer op. Voor het eerst gevlogen met United. Prima maatschappij. De landing in Houston was behoorlijk “bumpy”, maar de vlucht was perfect. Met een lunch, een drankje, nog een broodje, weer een drankje, alles goed geregeld. En ook met het entertaiment. Een paar films gekeken, natuurlijk zonder ondertiteling. Zo kunnen we wel wennen aan de taal. Met een shuttlebus naar de autoverhuur. Zoek er maar 1 uit. Het werd een Hyundai Tuscon. Een blauwe, valt tenminste goed op. Op navigatie naar Port Arthur. Hier hebben we onze 1e overnachting. Geboekt via booking.com. Eenvoudig motel. Port Arthur ligt vlak bij Nederland. hotel Olde Town InnDaar zijn we ook even wezen kijken, nou, dat viel wat tegen. Maar die kunnen we nu ook afvinken. ’s Avonds gegeten in het eettentje naast het hotel, ontzettend druk, dus dat zit wel goed. Specialiteit van het huis; crawfish. Een bak (ja letterlijk) met 3 pond rivierkreeftjes. Moest meteen aan de reclame denken van de garnalenpelsters “niet lullen, maar pellen”. Maar heerlijk! Het begin is gemaakt.

Volgende dag. Op naar New Orleans. Een klein hotelletje gevonden aan de rand van het French Quarter. Niet luxe, wel authentiek. En we vallen meteen met onze neus in de boter, een parade. Het is overduidelijk te zien dat er hier volop Mardigrass gevierd wordt. Wat een gezelligheid. En wat een ontzettend leuke stad. Super sfeervol. Wel grappig, we ontvluchten de carnaval in brabant en zitten er hier vol in. In Bourbonstreet is in elk café live muziek. Vooral blues en jazz. Hier is waar we naar op zoek waren.

Op de franse markt hebben we een plaat zien hangen voor een wandeltour door de stad olv een gids. Zeker doen! We zijn nu helemaal op de hoogte van alle Voodoo rituelen, en dat vooral Hollywood er iets mysterieus van maakt. Voodoo hoort echt bij New Orleans.

Morgen gaan we weer verder, we gaan een stuk van de blues trail rijden. Op zoek naar nog meer muziek. En het zonnetje schijnt ook al volop, het kan al niet meer stuk 🙂