We zijn in Florida, The Sunshine State

Florida sunshine stateNa Savannah zijn we het eerste stuk via de  interstate naar het zuiden gereden, we willen op tijd in Florida zijn en nog wat rondkijken bij het motel. De kamer is erg groot, we hebben idd zicht op zee, zoals beloofd, als we goed om de auto’s heenkijken tenminste. Tegenover het hotel zit de Hanky Panky, een kroeg. Daar zijn we ’s avonds natuurlijk heen gegaan. Omdat het maandag is, is het niet zo druk, maar we krijgen genoeg aanspraak. Iedereen wil weten waar we vandaan komen en wat we komen doen. We krijgen de leukste tips. In de kroeg is een jukebox, erg leuk. We hebben onderweg al veel Country muziek gehoord op de radio. Want veel anders is er niet. Of je moet “in the Lord” zijn. Zulke zenders zijn er ook heel veel. Maar goed, er is 1 nummer wat we al bijna mee kunnen zingen en dat zit ook in de Jukebox. Iedereen lachen dat we meezingen met “You Can Bye Me A Boat” Een echt country nummer dat we thuis zeker op de iPod zullen zetten. Niet dat we van country houden, maar het wordt wel het nummer van deze vakantie.

Volgende morgen worden we om 8 uur wakker van de herrie van het hakken en breken. Blijkt dat het hele motel wordt verbouwd. Niet fijn. Omdat we hier nog een paar nachten willen blijven, gaan we vragen of we na deze nacht kunnen uitchecken of dat ze een andere oplossing hebben. En dat hebben ze, we krijgen een appartement met volledige keuken, vast aan de zee. Luxe! Dat houden we nog wel even vol. De zon schijnt niet heel fel, maar de temperatuur is heerlijk. Bikini en zwembroek aan, lekker lezen in de ligstoelen. Toch maar even smeren, maar goed ook, want ’s avonds zijn we echt al verbrand. Je merkt het niet, met de wind en het wazige zonnetje, maar die doet goed zijn werk. ’s Avonds snowcrab wezen eten, heerlijk! Als je van Seafood houdt, is het hier een paradijs. We zijn natuurlijk ook nog bij het circuit wezen kijken en naar de dierentuin geweest in Deltona. Op de laatste morgen was ’s morgens op het journaal dat er een lancering was op Cape Canaveral, over 2 minuten! Snel het strand op, en ja, we zagen de condenspluim van de raket. Wat we ook nog op het journaal zagen, is dat we ontzettend mazzel hebben gehad met het weer. In Mempis en Nashville zijn er diverse tornados’ geweest. Wij hebben alleen nog maar mooi weer gehad, op 1 regenbuitje na, toen zaten we in het restaurant.

Volgende dag verder naar het westen. Onderweg zien we een openluchtmuseum, dat gaan we natuurlijk ook even bezoeken. Vandaag is het een dag dat veel lagere scholen hun schoolreisje hebben. Daarom is er vanalles te zien en te doen. De smit is aan het smeden, in de school staat de lerares klaar met haar lineaal. Oei, oppassen dus. Wel leuk om te zien hoe het vroeger was. Na deze tussenstop verder, alles via B wegen naar Carabelle, de “vergeten kust”. Hier zitten veel vissers en pensionado’s. En het is duidelijk off season. Met moeite vinden we 1 kroeg met een happy hour van 3 uur. Er staan ook 2 pooltafels. 2 heren zijn echt heel goed, 1 heeft zelfs maar 1 beurt nodig om alle ballen weg te spelen, dat het geen mazzel was, bleek wel toen hij dat nog 2x deed. Hier ook weer gezellig met iedereen gekletst over het verschil van Amerika en Europa.

Nu zitten we in Ocean Springs, gisteren een flinke tocht gehad, iets te lang, we hebben 900 km gereden, maar we hadden wel 1 uur extra, we zijn de tijdlijn weer overgestoken. Net een Swamptour geboekt voor dadelijk, vlak bij New Orleans. Eens kijken of we een alligator kunnen vangen 😉