North Dakota Bezienswaardigheden

North Dakota, afkorting ND, is een Staat in het midden van het noorden van de Verenigde Staten. De bijnaam voor de Staat is “the Peace Garden State”. De Staat grenst aan de noordkant aan Canada. De hoofdstad van North Dakota is Bismarck, maar de grootste stad is Fargo. North Dakota is rijk aan natuurlijke grondstoffen, waaronder olie.

Toerisme: bij uitstek geschikt voor de natuurliefhebber

North Dakota is vooral geschikt voor toeristen die van de ruige natuur houden. De Staat heeft een aantal prachtige natuurparken, waaronder het Theodore Roosevelt National Park, waar je buitenactiviteiten kan beoefenen. Ook historisch gezien heeft North Dakota je als toerist echter wel wat te bieden. Het gebied werd oorspronkelijk bewoond door Indianen en ook nu wonen er nog relatief veel “Native Americans”. Over de geschiedenis van de Indianen kan je veel informatie vinden op Historische Sites. Bij Fort Abraham Lincoln State Park kan je bijvoorbeeld Native American aarde lodges vinden, die oorspronkelijk door mensen van de Mandan stam werden bewoond. Als je kinderen hebt is het verder leuk om een bezoekje te brengen aan de Dakota Zoo, waar mee dan 600 dieren te zien zijn.

Activiteiten in North Dakota Bezienswaardigheden

Klimaat in de staat North Dakota

North Dakota heeft een extreem klimaat met hete zomers en koude winters. In het westelijke deel van de Staat valt relatief weinig regen. Ook extreem weer in de vorm van tornado’s en sneeuwstormen zijn North Dakota niet vreemd.

Bezienswaardigheden North Dakota

North Dakota, wat zijn de bezienswaardigheden in North Dakota?

  • Theodore Roosevelt National Park
  • Fort Abraham Lincoln
  • Nort Dakota Heritage Center
  • Fargo Air Museum

Kaart van North Dakota

Hieronder staat de kaart van North Dakota.

north Dakota kaart

Bezoek ook de staten: South Dakota, Minnesota, Montana , Opzoek naar alle staten van Amerika? Kijk dan snel hier: Alle staten van Amerika.

Niek Hindriks