Texas

Texas, afkorting TX, is zowel wat betreft oppervlakte als wat betreft inwoneraantal de op één na grootste Staat van Amerika. Het aantal inwoners is in totaal rond de 26 miljoen.

Daniel Mayer, commons.wikimedia.org
Daniel Mayer, commons.wikimedia.org

De bijnaam van de Staat is “the Lone Star State”. De hoofdstad van Texas is Austin, maar in Texas zijn vele andere grote steden te vinden, waaronder Houston, Dallas en San Antonio.

Texas Bezienswaardigheden

  • Alamo
  • Six Flags
  • Texas State capitol
  • San Antonio riverwalk
  • Space Center Houston

Activiteiten in Texas

Grote steden, veel te doen

In de steden in Texas is veel te doen. Austin staat vooral bekend om de vele muziekpodia. Houston is natuurlijk de basis van het beroemde NASA ruimtestation. Ben je een fan van soapseries? In Dallas kan je de boerderij van de familie Ewing uit de serie ‘Dallas’ bekijken. En natuurlijk kan je in alle grote steden goed shoppen. Als je voor de cowboys, kan je ook goed in Texas terecht. In deze Staat zie je nog regelmatig echte cowboys vee drijven. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Big Bend National Park en de rivier Rio Grande vormt de grens met het land Mexico.

Nationale Parken Texas

Klimaat in Texas

Het grootste deel van Texas heeft relatief warme zomers en vrij milde winters. In dit gebied valt ook voldoende regen. In het westen van texas valt echter heel weinig regen, waardoor er een warm steppeklimaat overheerst. Wat temperaturen betreft: de hoogste temperaturen vind je in het zuiden en naarmate je verder richting het noorden gaat wordt het koeler.

Kaart van Texas

Hieronder de kaart van Texas

kaart van texas

Breng je vakantie door in Texas

Als je je vakantie in Texas wilt doorbrengen dan doe je er verstandig aan om niet tijdens de warme zomer deze staat te bezoeken. Het kan er flink warm worden, in een deel van Texas is zelfs sprake van een soort woestijnklimaat. Je kunt Texas het beste per auto of camper doorkruisen. Er zijn overal voldoende plaatsen waar je kunt kamperen, zoals bij voorbeeld in Big Bend National Park, het enige nationale park van Texas. Mensen die Texas bezoeken slaan meestal het Space Center in Houston niet over. Hier wordt alles geregeld wat met de Amerikaanse ruimtevaart te maken heeft, dit was al zo ten tijde van de reizen naar de maan rond het begin van de jaren 70 van de vorige eeuw. Ook is de ranch van de familie Ewing uit de legendarische TV serie Dallas te bezoeken. Texas is een echte “cowboy staat”. Hier vind je nog de grote ranches met uitgestrekte weilanden waar het vee graast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *