Nationale Parken Amerika

In Amerika zijn maar liefst 61 Nationale Parken te vinden. Ze worden ook wel National Parks genoemd, de nationale parken in Amerika worden beheerd door de National Park services. Het oudste nationale park in Amerika is Yellowstone welke in 1872 door het amerikaanse congres als eerste nationale park werd aangemerkt. In 1916 werd het NPS (National park services) opgericht met als doel het beheren van de nationale parken. Tegenwoordig zijn er 61 nationale parken welke door geheel Amerika te vinden zijn. De meeste van de National Parks bevinden zich in West Amerika. Het doel van de nationale parken is het behouden van de natuur, recreatie en historie. Jaarlijks bezoeken zo’n 300 miljoen mensen de nationale parken, één van de meest bezochte nationale parken is Blue Ridge Parkway in Virginia.

Bekende Nationale parken Amerika

Alle nationale parken op een kaart;

Toggle Directions

Informatie per park;

Zie hieronder hieronder de lijst met alle nationale parken!

Prijzen en tickets voor Nationale Parken Amerika

Als uw Amerika bezoekt kunt u op verschillende manieren de nationale parken bezoeken.

Voorheen had u de Golden Eagle pass, dit was een pas die u toestemming gaf tot alle nationale parken, deze pas heet nu de Annual Pass, deze pas vervangt de Golden Eagle pass.

  • America the Beautiful–National Parks and Federal Recreational Lands Annual pass (Voorheen Golden Eagle) $80, geld voor alle Nationale Parken van Amerika. per vervoersmiddel
  • Annual pass voor één park één jaar  $40, per vervoersmiddel
  • SevenDay pass vanaf $20 afhankelijk van National Park,  per vervoersmiddel
  • Senior pass $10, geldig vanaf een leeftijd vanaf 62 jaar.

Op de volgende pagina klik hier, staat per park een eventuele prijs, wij raden aan om de America the Beautiful pass aan te schaffen, de prijs van deze kaart heeft u er snel uit als u meerder parken bezoekt.

Camperen in Nationale parken

Het is mogelijk te camperen in de diverse nationale parken, er zijn campings waarvoor u dient te reserveren en campings waar dit niet het geval is. Grote kans is dat u in de bekendere parken helaas geen plek meer zult kunnen reserveren. Eén keer per jaar gaat het reserverings window open voor diverse nationale parken, de campings zijn dan binnen 2 uur voor het gehele seizoen vol geboekt.U kunt het natuurlijk wel proberen, let wel op dat deze campings vaak niet beschikken over elektriciteit en dat het gebruik van een generator niet is toegestaan (mocht u met de camper zijn). Tevens werken veel campings op het first in principe, bent u als eerste op de camping, dan bent u verzekerd van een plek, de rijen voor deze campings ontstaan s’ochtend, hoe later u arriveert bij de camping hoe groter de kans is dat u geen plek heeft.  Het is raadzaam van te voren de website van National Parks te bezoeken om te bekijken wanneer er gereserveerd dient te worden of niet, hiernaast staat er meer informatie over de campings en of Campers wel of niet zijn toegestaan.
Voor alle campings in nationale parken is het boekje “National Park Services Campgrounds” beschikbaar.

Accommodaties in Nationale Parken

Ieder National Park heeft één of meerdere park Information centers, dit zijn de centrale punten van het park waar een bezoekerscentrum is opgericht met alle informatie die u moet weten over het park . Hiernaast beschikt dit centrum vaak over een restaurant en toiletten. In deze informatie centers kunt u zich inschrijven voor een tocht met een park ranger.

In diverse nationale parken zitten ook Hotels en Lodges, informatie over deze Lodges kan gevonden worden via de Website van de nationale parken maar ook in het visitor center is hier informatie over te vinden, deze lodges of hotels zitten vaak al vol in het hoofdseizoen (Soms wel tot twee jaar in de toekomst). Dus vroeg reserveren is een absolute must.

Overige informatie over Nationale Parken

Ieder National Park is opgericht met het doel ter recreatie, historie en de natuur. Ieder National Park heeft iets uniek en daarom loont het om je van te voren in te lezen wat een National Park heeft. Ook ieder National Park is anders, zo zijn in sommige National Parken beren te vinden en in andere parken leven weer andere beesten. Bij aanvang van een park staan diverse borden met informatie waar op te letten en wat je absoluut niet moet doen.

De bekendste Nationale Parken van Amerika

Eén van de meest populaire nationale parken van Amerika is ongetwijfeld het park Grand Canyon in Arizona. Veel toeristen bezoeken dit park om de wereldberoemde waterval Grand Canyon te bezoeken. Grand Canyon is sinds 1919 een Nationaal Park en wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. Een ander bekend Nationaal Park is het Rocky Mountain National Park in Colorado. De Rocky Mountains is zo ongeveer het bekendste gebergte van Noord Amerika. Het strekt zich uit van Alaska tot Colorado en iedere Amerikaan kent het. Sinds 1915 is Rocky Mountain een Nationaal Park, het trekt jaarlijks ruim 4 miljoen bezoekers. Het bijna 9.000 vierkante kilometer grote National Park Yellowstone in Wyoming werd in 1872 als eerste natuurgebied ter wereld uitgeroepen tot Nationaal Park. Yellowstone heeft bezoekers veel te bieden. Je vindt er prachtige watervallen, spuitende geysers en indrukwekkende heetwaterbronnen. Het park is de thuishaven van een grote verscheidenheid aan planten en dieren.

Wat zeker de moeite waard is in de Nationale parken is een wandeling tour met een Park Ranger (een park ranger is een ranger die het park in de gaten houdt) door het park, deze laat de pareltjes zien (waar je niet altijd mag komen als gewone visitor) en geeft een uitgebreide uitleg over het ontstaan van het Park. Deze rondleiding kan erg interessant zijn, de tijden van een eventuele tour zijn te vinden in het visitor center.

Tips

  • Voorbereiding, lees je in diverse boeken in over wat een park te bieden heeft, zo mis je niks.
  • Bezoek het visitor voor achtergrond informatie over het park.
  • Camperen in het park en geniet van de natuur en stilte in een National Park.
  • Schaf een pass aan waarmee alle national parken bezichtigd kunnen worden! Dit is vaak voordeliger dan een singel pas per park.

Lees hier ook meer over:

Alle Nationale Parken van Amerika:

Hieronder staat een lijst met alle Nationale Parken in Amerika.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *